Snel vet verbranden? Voeg dan dit ingrediënt aan je maaltijd toe!

Door De Redactie

Het is altijd fijn om een paar extra kilo’s kwijt te raken en het is nog net dat tikkeltje leuker als je er weinig moeite voor hoeft te doen. En dat allemaal dankzij een simpel kruid!

Onderzoekers van de Iraanse Shahid Sadoughi University bestudeerden het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. Bovendien at de helft van de vrouwen twee keer per dag 150 milliliter magere yoghurt met daarin 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at dezelfde hoeveelheid magere yoghurt zónder het kruid.

Meer kilo’s kwijt

Na afloop van het onderzoek waren de komijneters 2 kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze 3 keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64 % van hun lichaamsgewicht verloren; niet-komijneters 4,91 %) én hun slechte cholesterolgehalte was verlaagd.

Toegegeven, magere yoghurt met komijn is misschien niet het meest feestelijke tussendoortje, maar gelukkig kun je het kruid aan elk willekeurig gerecht toevoegen.

Liever iets anders?

Ben je geen liefhebber van komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding op gang brengen, zoals cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker deze artikels:

Partner Content