Getty Images

Calorieën verbranden? Makkelijker dan je denkt!

Afvallen lijkt moeilijker dan het is. Enkele kleine aanpassingen in je dagelijkse gewoontes kunnen wonderen doen. Calorieën verbranden in een wip? Dat doe je zo!

‘s Ochtends in actie

Het is niet bewezen dat je sneller zou afvallen door ‘s ochtends te sporten. Maar een Amerikaanse studie heeft wél aangetoond dat je hongergevoel vermindert door in de ochtenduren te bewegen. Bovendien zou je er zelfs meer energie door krijgen. En meer energie, dat betekent meer zin om te bewegen! Als je van elke ochtend een kwartiertje touwtjespringen een gewoonte kunt maken, dan ben je al op de goede weg.

Je gsm is je beste vriend

Berichtjes sturen, sociale media bekijken, handig zo’n gsm! Maar wist je dat je die smartphone ook voor andere nuttige dingen kunt gebruiken? Er bestaan bijvoorbeeld heel wat sport-apps die je kunnen helpen om meer te bewegen. Je kunt ook een klokje instellen waarbij je telkens een herinnering krijgt om enkele sportoefeningen te doen of om het halfuur even recht te staan en te bewegen. Mogelijkheden genoeg.

Extra minuutjes

Nog net dat tikkeltje langer sporten of joggen, het is een eenvoudige manier om nog wat extra calorieën weg te werken. Ben je aan het joggen en bijna aan het einde van je loopronde? Doe er dan nog vijf minuutjes extra bij. Net enkele buikspieroefeningen aan het doen? Ga dan voor die enkele extra inspanningen. Het zijn de kleine dingen die het meeste resultaat geven.

Water als perfecte start

Je hoort het vaak genoeg en dat is ook met een reden natuurlijk: Drink voldoende water. Je lever heeft veel water nodig om alle overbodige toxische stoffen uit je lichaam te krijgen. Bovendien zet je lever ook vetten om in energie. Drink dus voldoende water of groene thee, zodat je lichaam optimaal blijft functioneren.

Pittig en pikant

Lekker en pikant? Dat is zeker een goed idee! Pikante ingrediënten zoals cayennepeper of chilipepertjes brengen je metabolisme sneller op gang én verhogen je lichaamstemperatuur, waardoor je meer en sneller calorieën zult verbranden. Bovendien helpen de stoffen in deze pikante voedingsmiddelen je om sneller verzadigd te raken. Hierdoor zul je automatisch minder eten.

Hup, met die gewichtjes

Om nog net dat tikkeltje meer te verbranden, kun je ook spierversterkende oefeningen met kleine haltertjes of gewichtjes doen. Daarvoor hoef je heus niet naar de fitness. Je kunt gemakkelijk van thuis uit sporten, met zelfgemaakte gewichtjes die je maakt door lege plastic flesjes op te vullen met zand of rijst.

Bron: Health.com, Knack Weekend, Goed Gevoel – Beeld:Getty Images

Deze artikels helpen je ook op weg naar een gezondere levensstijl:

Partner Content