Van deze 5-minuten-rituelen voel je je meteen gelukkiger

Van deze 5-minuten-rituelen voel je je meteen gelukkiger

Heb je te kampen met stress en angstgevoelens? Een advies: gun jezelf een moment om het oké te vinden dat er nervositeit in je lichaam heerst. Wees niet te streng voor jezelf, iedereen heeft dit weleens. En door dit te aanvaarden word je snel weer gelukkiger. 

Met behulp van deze tip en de onderstaande rituelen voel je je meteen weer happy. En dat in slechts een paar minuutjes, echt waar!

Zo word je gelukkiger

Dankbaarheid loont

Probeer iedere dag drie dingen neer te schrijven bij het ontwaken, waar je dankbaar voor bent. Als je dit doet voordat je dag écht start en je aan het werk moet, zul je merken dat dit een zeer positief effect heeft op je emoties en de productiviteit.

Lief zijn voor je medemens

Een lief berichtje naar je beste vriend, een oudere vrouw helpen bij het oversteken, enz. Een kleine daad voor de medemens zal een grote impact hebben op je humeur. Wedden?

Geef je to-dolijst wat meer zin

Schrijf bij iedere taak die jou te doen staat neer wie er baat bij heeft. Hierdoor vind je het niet alleen makkelijker om eraan te beginnen, maar daarnaast krijgen de ‘karweitjes’ ook veel meer betekenis.

Een moment voor jezelf

Klap die laptop dicht, zet je telefoon op stil, en doe even iets waar je rustiger van wordt. Dat hoeven geen grote handelingen zijn, denk aan: een kopje thee halen, een kleine wandeling maken of zelfs dagdromen.

Heb jij nog dingen waar je meteen gelukkiger van wordt?

Bron: mindbodygreen.com – Beeld: gettyimages.com

Gelukkiger worden? Nog meer tips:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)