Tips om deze Blue Monday door te komen!

Tips om deze Blue Monday door te komen!

Vandaag is het Blue Monday, naar verluidt de meest deprimerende dag van het hele jaar. Althans, dat beweert de Britse psycholoog Cliff Arnall. Voel jij je vandaag een beetje suf? Deze tips en dit schattige filmpje beuren je gegarandeerd op!

Derde maandag van januari

Het is mistig buiten, de vakantie lijkt nog ver weg, sommige voornemens zijn nu al als sneeuw voor de zon verdwenen én de gezellige feestdagen liggen alweer even achter ons. En het is maandag, de eerste dag van de werkweek. Genoeg argumenten volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall om de derde maandag van het nieuwe jaar als de meest deprimerende dag te kronen.

Onterechte theorie?

Of deze theorie al dan niet wetenschappelijk onderbouwd is, is een groot vraagteken. De kans dat iedereen tegelijk een dipje heeft, is aanzienlijk klein. Een Britse krant beweert dat Blue Monday een verzinsel is van een reisbureau om nieuwe klanten aan te werven én dat de psycholoog gesponsord werd door dergelijke reisbureaus.

Voel je je toch wat down vandaag? Zeven tips om je op te beuren!

7x tips tegen de Blue Monday

1. Plan een leuk weekendje

Spreek het komende weekend af met vrienden of familie en doe iets leuks. Zo heb je een hele week iets om naar uit te kijken.

2. Put that record on

Zet je favoriete liedje op en zing luidkeels mee. Hier word je in een mum van tijd vrolijk van!

3. Ontspan

Neem vandaag de tijd om een ontspannend bad te nemen en geniet van wat me-time, of kijk een goede film! Wist je trouwens dat de kleur blauw kalmerend werkt? Staar vandaag dus zeker naar iets blauws!

4. Denk aan je vakantie

De vakantie lijkt misschien ver weg, maar niets houdt je tegen om eens na te denken aan je volgende vakantie. Maak nu al werk van die reis! Of gebruik een vakantiefoto als bureaublad. Daar word je spontaan gelukkig van.

Misschien is één van deze 9 topbestemmingen van 2020 wel iets voor jou?

5. Glimlach

Blijf glimlachen en wees vriendelijk tegen anderen, ook als je totaal niet in de stemming bent. De positieve energie die je uitstraalt, krijg je zeker terug! Je hersenen krijgen een signaal dat je lacht, waardoor je je ook beter zult voelen.

6. Maandag, werkdag!

Start een gesprek met je collega’s, want ook je collega’s kunnen last hebben van een sombere maandag en strek regelmatig je benen. Van een half uur bewegen maak je endorfines aan en die breken je stresshormonen af. Ga seffens ook even naar buiten om te genieten van wat daglicht. Goed voor je vitamine D!

7. Geniet van een grappige opkikker

Niets werkt zo opbeurend als een goede lachbeurt, want: ‘we lachen niet omdat we gelukkig zijn, we zijn gelukkig omdat we lachen’! En dat vond Telenet ook. Ze gooien Vlaamse topcomedy in de strijd tegen die Blue Monday dip met de Comedy Helpdesk: van 10 tot 16 uur kun je gebeld worden voor een humoristisch babbeltje met topcomedians zoals Urbanus, Adriaan Van Den Hoof, Jacques Vermeire, Alex Agnew en Xander De Rycke. Daarnaast wordt iedereen met Play of Play More opgevrolijkt met de toevoeging van 25 zaalshows van de topcomedians.

Ideaal om die lachspieren te trainen, dus!

 

Zo schattig! Deze Amerikaanse peuter neemt onze tip ‘zet je favoriete muziek op’ ter harte en leeft zich helemaal uit op ‘What makes you beautiful’ van One Direction. 

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)