Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Buiten joggen of op de loopband: is er een verschil in calorieverbranding?

Door Jolien Thieleman

Joggen is een goede vorm van cardio en dus perfect om je conditie op te krikken terwijl je calorieën uit je lichaam drijft. Dacht jij ook dat je evenveel calorieën verbrandt als je ‘t buiten doet of op de loopband in de fitness? Er is wel degelijk een verschil!

Als je graag buiten jogt, heb je geluk: je verbrandt er maar liefst 3 tot 7 procent meer calorieën mee dan wanneer je op de loopband sport.

Verschil in calorie- en vetverbranding

Volgens John Porcari, directeur van het programma Clinical Exercise Physiology aan de Universiteit van Winsconsin, zijn er drie belangrijke redenen voor dit verschil:

  1. De ronddraaiende bewegingen van een loopband helpen je onbewust vooruit, waardoor het net ietsje makkelijker is om je work-out af te ronden.
  2. Op de loopband heb je geen last van tegenwind, regen of weersomstandigheden die het je moeilijk maken.
  3. In de fitness word je minder beïnvloed door warm weer. Een goede zaak, maar je verbrandt er wél minder calorieën door. Een warme omgeving vraagt meer inspanning van je lichaam, waardoor het verschil in calorieën snel kan aantikken.

Bron: Women’s Health – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content