Warmte-uitslag? Zo voorkom je het

Warmte-uitslag? Zo voorkom je het

Heb je bij warm weer ook zo’n last van rode jeukende bultjes? Dan heb je misschien wel te maken met warmte-uitslag! 

Dit is gelukkig niet schadelijk, maar soms wel wat genânt als je spaghettibandjes wilt dragen bijvoorbeeld. Je kunt er gelukkig wel een paar dingen tegen doen.

Bye bye warmte-uitslag

Als de zon ontzettend hard zijn best doet, zoals dat nu het geval is, gaan we meer zweten waardoor de zweetklieren verstopt kunnen raken. Om hier zo snel mogelijk van af te komen, doe je best het volgende:

Luchtige kleding dragen

Om het zweten te vermijden draag je best stofjes die zo luchtig mogelijk zijn. Ook is het aangeraden om die felle zon zoveel mogelijk te vermijden.

Losse kledij

Heel wat vrouwen gaan voor korte én strakke kledij bij warme temperaturen. Maar doordat het stof dan meer tegen je huid schuurt is dat geen goed idee. Kort mag dus wel, maar hou het losjes!

Een plonsje in het zwembad

Op een warme dag spring je het liefst in een zwembad, maar ook dat is niet zo’n goed plan als je al last hebt van dergelijke bultjes. Door de vochtige, dikwijls warme omgeving ga je juist zweten en kun je last krijgen van deze huidproblemen. Kun je het toch niet laten? Droog je dan goed af en gebruik zo weinig mogelijk douchegel  om te voorkomen dat je velletje uitdroogt en de klachten nóg erger worden.

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)