Getty Images

Rokjesweer? Zo vermijd je schurende en rode billen

Door De Redactie

Mooi weer nodigt uit om een mooie jurk of rok aan te trekken. Eén nadeel aan dat warme weer: die schurende billen. Met deze tips zeg je pijnlijke schaafplekken voorgoed vaarwel!

5x tips tegen schurende billen

Herkenbaar voor velen: rode vlekken tussen de billen. Wanneer je bij hoge temperaturen gaat zweten, ontstaan er – door wrijving, zowel onder de oksels als tussen de dijen – pijnlijke, schurende rode plekken op je huid. Laat het je zeker niet tegenhouden om je lievelingsrok of -jurk aan te trekken, want er zijn een aantal oplossingen om schurende billen te voorkomen.

1. Smeren maar

Door zonnecrème of andere crèmes met een vette textuur op je huid te smeren, kun je  pijnlijke schuurplekken voorkomen. Vaseline of andere zalfjes, die je bijvoorbeeld gebruikt tegen de luieruitslag van je kinderen, doen wonderen! Smeer een beetje tussen je dijen en wandelen wordt zo een stuk comfortabeler.

Kleine kanttekening: let op met wat je smeert als je al wondjes hebt, want sommige producten doen dan meer kwaad dan goed.

2. Droog en koel

De schuurplekken op je dijen ontstaan door wrijving in combinatie met zweet. Vocht maakt de huid nu net kwetsbaarder voor wondjes. Als je die plek net fris en droog zou kunnen houden, zou het probleem zich niet voordoen.

  • Daarom kan talkpoeder helpen tegen schuurplekken. Babypoeder absorbeert het zweet tussen je dijen.
  • Ook een anti-transpirant kan wonderen doen om de plek tussen je billen droog te houden. Verstuif er een beetje op of ga aan de slag met een roller, want die is iets milder voor je huid.

3. Houd je zwemkledij niet te lang aan

Na het zwemmen kun je ook vaak last hebben van pijnlijke dijen. Het is dus belangrijk dat je zwemkledij niet te lang aanhoudt. De vochtige stof maakt dat je billen weer sneller gaan schuren.

4. Drink genoeg water

Bij warm weer is het normaal dat je gaat zweten en dus schurende billen krijgt. Maar genoeg drinken kan voldoende zijn om van dat ongemak af te raken. Water helpt je vochthuishouding namelijk op peil te houden en je lichaamstemperatuur te doen dalen.

5. Draag een shortje

Simpel, maar effectief: draag eventueel een shortje onder je jurk of rok zodat je billen niet kúnnen schuren. Er bestaan ook discrete dijbanden die je over je billen kunt aantrekken, met siliconen strips die vermijden dat ze afzakken.

Een beetje hulp van buitenaf

1

Smoovall

Met Smoovall verstuif je een dunne, ademende laag op je huid en heb je tot vier uur geen last van wrijving die schuurplekken kan veroorzaken (Smoovall, € 15,99).

2

Anti-transpirant

schurende billen

In een anti-transpirant zitten bestanddelen die je zweetkliertjes tijdelijk blokkeren en dus het zweten zelf verminderen, waardoor de huid op je dijen droog blijft. Een anti-transpirant is niet te verwarren met een deodorant, die zweetgeurtjes verdoezelt en dus eigenlijk meer als een soort parfum werkt (Nivea, € 4,79 bij Kruidvat).

3

Elastische dijbanden

schurende billen

Trek deze dijbanden over je benen en vermijd schurende dijen. De siliconen strips aan de binnenkant voorkomen dat ze afzakken, de platte naden zorgen voor optimaal draagcomfort (Insua, € 12,99 bij Veritas).

Ook handig in de zomer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content