Rokjesweer? Zo vermijd je schurende en rode billen

Rokjesweer? Zo vermijd je schurende en rode billen
Woman wearing nude colored high heel shoes; Shutterstock ID 316576226

Mooi zomerweer nodigt uit om een mooie jurk of rok aan te trekken. Eén nadeel aan dat warme weer: die schurende dijen. Met deze tips zeg je pijnlijke schaafplekken voorgoed vaarwel!

Herkenbaar voor enorm veel vrouwen (én mannen): rode vlekken tussen de billen. Wanneer je bij hoge temperaturen gaat zweten, ontstaan er – door wrijving, zowel onder de oksels als tussen de dijen – pijnlijke, schurende rode plekken op je huid. Laat het je zeker niet tegenhouden om je mooiste rokje of jurkje aan te trekken, want er is een oplossing.

Smeren maar

Door zonnecrème of andere crèmes met een vette textuur op je huid te smeren, kun je  pijnlijke schuurplekken voorkomen. Vaseline of andere zalfjes, die je bijvoorbeeld gebruikt tegen de luieruitslag van je kinderen, doen wonderen! Smeer een beetje tussen je dijen en wandelen wordt zo een stuk comfortabeler.

Droog en koel

De schuurplekken op je dijen ontstaan door wrijving in combinatie met zweet. Vocht maakt de huid nu net kwetsbaarder voor wondjes. Moest je die plek net fris en droog kunnen houden, zou het probleem zich niet voordoen.

Daarom kan ook talkpoeder helpen tegen schuurplekken. Babypoeder absorbeert het zweet tussen je dijen. Let op: test het wel eerst even uit, want je huid kan verkeerd reageren op het poeder waardoor de irritatie net kan verergeren.

Houd je zwemkledij niet te lang aan

Na het zwemmen kun je ook vaak last hebben van pijnlijke dijen. Het is dus belangrijk dat je zwemkledij niet te lang aanhoudt. De vochtige stof maakt dat je billen weer sneller gaan schuren.

Drink genoeg water

Bij warm weer is het normaal dat je gaat zweten en dus schurende billen krijgt. Maar genoeg drinken kan voldoende zijn om van dat ongemak af te raken. Water helpt je vochthuishouding namelijk op peil te houden en je lichaamstemperatuur te doen dalen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)