Wat doe je eerst: tandenpoetsen of flossen?

Wat doe je eerst: tandenpoetsen of flossen?

Als je een mooi en gezond gebit wilt is tandenpoetsen en flossen cruciaal. Maar maakt het eigenlijk uit in welke volgorde je deze dingen doet? Het antwoord is… misschien. 

Tandenpoetsen en flossen: drie verschillende opinies

Opinie 1

Volgens de American Dental Association ben je goed bezig als je tweemaal per dag je tanden poetst en eenmaal flost, in welke volgorde dan ook. De ene flost graag bij aanvang van de dag, terwijl de andere dat liever doet na de middagmaal of voor het slapengaan.

Opinie 2

Maar in een onderzoek dat gepubliceerd werd in de Journal of Periodontology wordt gesuggereerd dat de orde wél van belang is, en dat flossen op de eerste plaats moet komen. Zo maak je je tandplak alvast los, zodat de fluoride daarna extra goed zijn werk kan doen tussen jouw tanden. Om tot deze conclusie te komen werden er 25 deelnemers onder de loep genomen, die de twee mogelijke volgordes moesten toepassen.

Opinie 3

Volgens Joe Castellano, tandarts en directeur van de American Academy of Pediatric Dentistry, is eerst tandenpoetsen en daarna flossen de beste manier om ervoor te zorgen dat de fluoride van je tandpasta overal in je mond terechtkomt om voedselresten en tandplak doeltreffend te verwijderen.

We zijn er met andere woorden nog niet uit, dus doe (voorlopig) gewoon waar je je goed bij voelt.

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)