Weet jij waarom tandenborstels (vaak) verschillende gekleurde haren hebben?

Weet jij waarom tandenborstels (vaak) verschillende gekleurde haren hebben?

Denk je dat de haren van de tandenborstels verschillende kleuren hebben omdat het er simpelweg leuker uitziet? Mis! Er zit een logische reden achter die jou ongetwijfeld zal verbazen.

Moeder Holly Ben (34) zocht het uit en deelde haar verbazing op Facebook, en zij is duidelijk lang niet de enige die hier niet van op hoogte was.

De haartjes van de tandenborstels als indicator

De kleuren tonen aan waar en hoeveel tandpasta je eigenlijk moet gebruiken. Daarnaast kun je ook makkelijker zien wanneer je borstel aan vervanging toe is, wanneer de tint begint te vervagen. Klinkt zeer logisch, maar je hebt hier vast nog niet bij stilgestaan. Wedden?

Zo kwam Holly tot de verrassende ontdekking

Holly vertelt: “Mijn dochtertje is een nachtmerrie als het op tandenpoetsen aankomt dus ik las de verpakking van hun tandenborstel voor het geval dat er tips op stonden. Nu ik mijn kinderen de reden voor de gekleurde rondjes heb verteld, smeert mijn zoontje zelf de tandpasta op z’n tandenborstel!”

Wow i didn't no this! 😮😮"Tell me I am NOT the only one who didn't know that the coloured bristles on children's…

Posted by Parents Life on Thursday, June 7, 2018

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)