Wow: zòveel suiker zit er in magere yoghurt

Wow: zòveel suiker zit er in magere yoghurt

Een portie magere yoghurt met havermout, granola of vers fruit: het lijkt het ideale ontbijt of tussendoortje dat lekker én heel gezond is. Maar nu blijkt dat je beter twee keer nadenkt voor je ‘n potje uit de koelkast haalt.

Want ‘mager’ mag dan wel gezond klinken, het zegt heel weinig over de hoeveelheid suiker die erin zit. Zelfs als er in grote letters ‘0% vet’ op de verpakking staat, is je yoghurt niet per se gezond.

Hoeveel klontjes zitten er in je favoriete yoghurt?

Uit een onderzoek van het Voedingscentrum blijkt nu dat er namelijk meer suiker in yoghurt zit dan je denkt. De volgende cijfers gaan telkens over een portie van 150 ml en zijn geordend van laag naar hoog:

  • Topvit yoghurt bosvruchten: 1,8 suikerklontje
  • Albert Heijn Magere yoghurt met fruit: 1,9 suikerklontje
  • Activia aardbei: 3,2 suikerklontjes
  • JUMBO Magere yoghurt aardbei: 3,7 suikerklontjes
  • Albert Heijn Magere yoghurt aardbei: 4,1 suikerklontjes
  • Melkan vruchtenyoghurt aardbei: 4,8 suikerklontjes

Handige app

Omdat we dikwijls niet beseffen hoeveel suiker of vet een product écht bevat, heeft het Voedingscentrum de KiesIkGezond-app gelanceerd waarmee je de barcode van een product kunt scannen. Vervolgens zie je meteen hoe gezond een product is. Handig voor in de supermarkt!

Bron: Libelle.nl

Lees meer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)