Hoeveel potjes yoghurt per week is gezond?

Door Jolien Thieleman

Heb jij vandaag je potje yoghurt al binnen? Gecombineerd met havermout, granola of fruit is yoghurt niet alleen het perfecte ontbijt, maar heeft het ook heel wat voordelen voor je gezondheid. Maar hoeveel potjes per week is nu ideaal? 

Hart- en vaatziekten

Yoghurt zit boordevol calcium, eiwitten en vitamines waardoor het al langer een supergezond en populair zuivelproduct is. Het is niet voor niets dat het regelmatig wordt onderzocht als belangrijk voedingsmiddel voor je gezondheid. En wat blijkt? Yoghurt zou ook hart- en vaatziekten kunnen tegengaan. Dat staat in een studie voor het gezondheidsblad ‘American Journal of Hypertension’.

Het onderzoek

De wetenschappers onderzochten een kleine 56.000 vrouwen tussen 30 en 55 jaar en zo’n 18.000 mannen tussen 40 en 75 jaar. Alle deelnemers hadden problemen met een te hoge bloeddruk.

Voor het onderzoek moesten ze niet meer doen dan regelmatig een potje yoghurt eten. Vrouwen die meer dan twee porties per week aten, hadden achteraf maar liefst 30 procent minder kans op hartaanvallen. Bij de mannen was dit een mooie 19 procent. Volgens de onderzoekers zijn de resultaten dan ook meer dan duidelijk: “Yoghurt is essentieel voor een gezond dieet en heeft op lange termijn belangrijke gezondheidsvoordelen voor mensen die gevoelig zijn voor een hoge bloeddruk.”

Twee potjes

Minstens twee potjes per week zou dus heel goed zijn voor je gezondheid, in het bijzonder voor je hart. Verwerk het daarom regelmatig eens in je ontbijt of neem het als gezond tussendoortje.

Bron: Nieuwsblad.be

Ook interessant:

Partner Content