Schattig nijlpaardje geboren in Pairi Daiza

Schattig nijlpaardje geboren in Pairi Daiza
Pairi Daiza

Leuk nieuwtje: in dierenpark Pairi Daiza is een nijlpaardje geboren. Het is een jongetje en maakt het, samen met zijn moeder, bijzonder goed.

Gezin van vier

Nijlpaard Nema beviel van een tweede jongetje van wie de naam nog moet worden gekozen. Eerder kreeg ze al een eerste baby, ook een mannetje, genaamd Kibo. Ook hij verblijft nog steeds in Pairi Daiza, samen met papa Emilio. Zo telt de familie nijlpaarden in Pairi Daiza vanaf nu vier leden.

Heuglijke geboorte

De geboorte is goed nieuws, want het nijlpaard is met uitsterven bedreigd. Op het Afrikaanse continent, waar ze van nature voorkomen, leven momenteel nog maar tussen de 115.000 en 130.000 nijlpaarden in het wild. De baby is dus meer dan welkom voor het voortbestaan van de dierensoort.

Op ontdekking

Het kleintje werd geboren op 12 februari van dit jaar, maar is nu pas sterk genoeg om zijn buitenverblijf te ontdekken. Tim Bouts (hoofddierenarts van Pairi Daiza): “Dit jong voor het eerst zien buitenkomen met zijn moeder, het te zien zwemmen en te zien drinken onder water, was een fantastisch moment voor al onze teams. Hopelijk mogen we gauw onze bezoekers verwelkomen, zodat ze deze vertederende taferelen met hun eigen ogen kunnen aanschouwen.”

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is Pairi Daiza momenteel gesloten. Het park deelde wel al een aantal vertederende beelden van het kleintje. Kijk je mee?

1 Baby nijlpaard in Pairi Daiza

2 Baby nijlpaard in Pairi Daiza

3 Baby nijlpaard in Pairi Daiza

4 Baby nijlpaard in Pairi Daiza

5 Baby nijlpaard in Pairi Daiza

Beelden: Pairi Daiza

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)