Lasagne: met deze recepten en tips mislukt het nooit!

Lasagne: met deze recepten en tips mislukt het nooit!

Een oerdegelijke, traditionele lasagne gaat er altijd in. Heerlijk dampend met een krokant korstje recht uit de oven, heerlijk! Hou deze tien tips in gedachten en je favoriete comfort food mislukt nooit meer!

Tien tips voor de perfecte lasagne

  1. Gebruik droge of verse lasagnevellen. Je hoeft geen van beide voor te koken, maar ga je voor droge doe er dan wel genoeg saus op zodat ze kunnen garen in het vocht. Doe onderaan in je ovenschaal altijd eerst een laagje tomaten- of bechamelsaus.
  2. Doe je groenten nooit rauw in de lasagne: stoof ze eerst even aan. Zo zijn ze sneller gaar en bovendien zijn ze dan ook lekkerder.
  3. Vis heeft niet zoveel tijd nodig om te garen en droogt snel uit. Daarom mag hij er rauw in. Meng de stukjes vis door een saus als je vreest dat het anders te droog wordt.
  4. Maak je een vleessaus, kies dan voor gehakt van goede kwaliteit, en liefst niet uit de diepvriezer. Bak het vlees rul en laat alle vocht verdampen voor je de andere ingrediënten van je saus toevoegt.
  5. Je kunt ook eens kiezen voor een andere soort gehakt dan de klassieke: lamsgehakt is bijvoorbeeld echt een topper. Met koriander, kaneel en komijn breng je dan alles perfect op smaak.
  6. De saus moet zo veel mogelijk opgeslorpt worden door de pasta. Zo is het gerecht stevig genoeg om in stukken gesneden te worden en loopt de saus er niet tussenuit. Zorg daarom dat je sauzen voldoende ingedikt zijn – gebruik eventueel wat bindmiddel.
  7. Dit gerecht kun je ook makkelijk op voorhand maken. Zet ‘m in de koelkast, zo kan het vocht ook al goed in de pastavellen dringen. De volgende dag zet je ‘m gewoon in de oven. Reken in dat geval een tiental minuten extra.
  8. Je kunt ‘m ook prima invriezen – alle laagjes in de schaal en zo de diepvriezer in. Je hoeft ‘m niet voor te bakken. Laat ‘m eerst helemaal ontdooien voor je ‘m in de oven zet.
  9. Om te vermijden dat hij aanbakt, kun je de schotel voor de helft van de oventijd afdekken met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens aan het einde de folie zodat hij een mooi korstje krijgt.
  10. Laat ‘m altijd 10 à 15 min. rusten als hij uit de oven komt: zo kun je ‘m makkelijker snijden.

En nu aan de slag!

We houden van dit gerecht omdat je er alle kanten mee uit kunt. Vis, vegetarisch, seizoensgroentjes, probeer ze allemaal!

Recepten

Of is deze met zoete aardappel en kippengehakt?

 

Nog meer inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)