De lekkerste gehaktballetjes: 10 makkelijke recepten (+ onze tips)

De lekkerste gehaktballetjes: 10 makkelijke recepten (+ onze tips)
Getty Images

Jong of oud, groot en klein: iedereen lust gehaktballetjes. Wij leggen je uit hoe je het perfecte balletje rolt en geven daarna graag de lekkerste recepten.

Tips voor de perfecte gehaktballetjes

1. Kies het beste gehakt

Vettere gehaktsoorten zoals varkensgehakt geven een smeuïger resultaat. Gebruik je kippengehakt, let er dan op dat je het de balletjes niet te lang lang bakt. Het beste resultaat krijg je met een mix van verschillende soorten gehakt.

2. Voeg een losgeklopt eitje en geweekt brood of broodkruim toe.

Dit helpt als bindmiddel en voorkomt dat de balletjes uit elkaar vallen tijdens het bakken. Kruid met peper, zout en eventueel gesnipperde tuinkruiden of gestoofde sjalot.

3. Verdeel het gehakt eerst in gelijke porties.

Gebruik hier bijvoorbeeld een ijsschep of eetlepel voor. Rol er pas daarna balletjes van. Zo vermijd je dat het ene balletje groter is dan het andere.

4. Maak je handen nat

Natte handen voor je begint te rollen? Da’s minder gehakt dat blijft kleven.

5. Kook de balletjes eerst even voor in bouillon.

Geef ze daarna een lekker korstje in de pan. Op die manier zijn ze zowel gaar binnenin als lekker knapperig vanbuiten.

De lekkerste recepten

Meer lekkere inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)