10x doen met restjes brood

10x doen met restjes brood

Je herkent het wel, je koopt een vers gesneden brood bij de bakker en tegen het einde van de week zit je opgezadeld met droge restjes. De vuilbak in dan maar? Nee hoor! Van die laatste sneetjes kun je heel wat lekkernijen maken.

Van verloren brood tot bruschetta’s: zo wordt je oude brood een echte lekkernij.

Verloren brood

De favoriet voor groot en klein: verloren brood, ook wel gewonnen brood of wentelteefjes genoemd. Met enkele sneetjes oud brood, eieren, suiker en een beetje melk tover je in een mum van tijd een ontbijttopper op tafel. Voeg er enkele hartige ingrediënten aan toe, en je hebt in een mum van tijd een echte brunchlekkernij.

Broodpudding

Broodpudding, dé klassieker in België en Nederland. Ook hier vormen melk, eieren, suiker en oud brood de basis.

Bruschetta

De Italianen deden het ons al voor: oud brood gebruiken voor hun felbegeerde bruschetta’s. Met wat brood, olijfolie en een topping naar keuze breng je de smaak van La Bella Italia tot op je bord! Zou hou je bovendien dat dolce far niente-gevoel nog even vast.

Broodkruim

Van homemade schnitzel tot een kruidenkorst voor je kip: oud brood kun je perfect gebruiken als broodkruim in heel wat gerechten. Zelf broodkruim maken? Supersimpel! Bak je restjes brood in de oven op +/- 75°C tot het heerlijk krokant is. Mix het brood vervolgens tot fijne broodkruimels in een keukenrobot of blender.

Croutons

Croutons zijn ideaal om je salade of soep te voorzien van wat extra textuur en karakter. Een tomaten- of erwtensoep met croutons? Dat smaakt altijd!

Nog meer koken met restjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)