Lekker
10x doen met restjes brood
Verloren brood
De favoriet voor groot en klein: verloren brood, ook wel gewonnen brood of wentelteefjes genoemd. Met enkele sneetjes oud brood, eieren, suiker en een beetje melk tover je in een mum van tijd een ontbijttopper op tafel. Voeg er enkele hartige ingrediënten aan toe, en je hebt in een mum van tijd een echte brunchlekkernij.
Broodpudding
Broodpudding, dé klassieker in België en Nederland. Ook hier vormen melk, eieren, suiker en oud brood de basis.
Bruschetta
De Italianen deden het ons al voor: oud brood gebruiken voor hun felbegeerde bruschetta’s. Met wat brood, olijfolie en een topping naar keuze breng je de smaak van La Bella Italia tot op je bord! Zou hou je bovendien dat dolce far niente-gevoel nog even vast.
Broodkruim
Van homemade schnitzel tot een kruidenkorst voor je kip: oud brood kun je perfect gebruiken als broodkruim in heel wat gerechten. Zelf broodkruim maken? Supersimpel! Bak je restjes brood in de oven op +/- 75°C tot het heerlijk krokant is. Mix het brood vervolgens tot fijne broodkruimels in een keukenrobot of blender.
Croutons
Croutons zijn ideaal om je salade of soep te voorzien van wat extra textuur en karakter. Een tomaten- of erwtensoep met croutons? Dat smaakt altijd!
Nog meer koken met restjes:
- Zo verwerk je restjes zuivel.
- 7 ideeën met restjes eiwit.
- Zo maak je heerlijke chocolademelk met restjes uit de chocopot.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!