Overheerlijk koken met overrijpe bananen

Overheerlijk koken met overrijpe bananen
Shutterstock

Je kent het wel, die laatste bananen heb je net iets te lang in de fruitmand laten liggen. Net te bruin om smakelijk op te eten, maar toch ook zonde om in de vuilnisbak te kieperen. Wij hebben de perfecte oplossing: maak er iets lekkers mee! Deze makkelijke recepten zijn ideaal om de overrijpe bananen op te gebruiken.

Overrijpe bananen worden niet enkel bruin, maar ook extra zoet en zacht. Dat maakt ze ideaal om te pureren in bijvoorbeeld smoothies. Maar ook in desserts kun je ze prima gebruiken. Wist je trouwens dat je in een recept een ei kunt vervangen door een halve geplette banaan?

10 recepten met overrijpe bananen

Meer lekkers met fruit

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)