Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Overheerlijk koken met overrijpe bananen

Door De Redactie

Die ene banaan die in de fruitmand is blijven liggen... Iedereen kent het wel. Niet meer lekker om uit het vuistje te eten, maar dit kun je nog doen met die overrijpe banaan.

Je kent het wel, die laatste bananen heb je net iets te lang in de fruitmand laten liggen. Net te bruin om smakelijk op te eten, maar toch ook zonde om in de vuilnisbak te kieperen. Wij hebben de perfecte oplossing: maak er iets lekkers mee! Deze makkelijke recepten zijn ideaal om de overrijpe bananen op te gebruiken.

Overrijpe bananen worden niet enkel bruin, maar ook extra zoet en zacht. Dat maakt ze ideaal om te pureren in bijvoorbeeld smoothies. Maar ook in desserts kun je ze prima gebruiken. Wist je trouwens dat je in een recept een ei kunt vervangen door een halve geplette banaan?

10 recepten met overrijpe bananen

Meer lekkers met fruit

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!