Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Getty Images

Alcoholvrij feesten: 3 drankjes met kruiden en bloemen

Zin om eens iets anders dan alcohol te serveren op je feestje? Dan hebben wij enkele verrassende alternatieven op basis van bloemen en kruiden waar je gasten vast een hele avond zorgeloos van kunnen genieten.

3x alcoholvrij feesten

Boer Bloem

Boer Bloem is een verfrissend alcoholvrij biertje (0,03%) op basis van bloemen en is volgens ons een perfect aperitief. Het smaakt licht, fruitig en heeft een aangenaam zuurtje. Leuk pluspunt: dankzij de bloemen van de hibiscus heeft het drankje een mooie oranje-roze kleur. Verder proef je ook nog een vleugje vlierbloesem. Voor de rest zit er niets meer in het drankje dan gerst, water en hop. Een natuurlijke dorstlesser! Boer Bloem komt goed tot zijn recht in een champagneglas, perfect voor die extra feestelijke toets. Klinken maar!

Ontdek het hier.

Osan

Osan

Een degustatiemenu met aangepaste alcoholvrije dranken? Enkele jaren terug zou je misschien raar hebben opgekeken. En toegegeven, menig brouwers, wijntelers en andere drankenproducenten verbrandden reeds hun vingers aan deze uitdaging. Maar nu is er Osan, een collectie natuurlijke dranken, bereid dankzij maceratie van planten en bloemen.  Volledig biologisch en suikervrij. Osan is helemaal mee met de hype van de natuurwijnen, alleen zit er geen alcohol in.

Het is de Japanse topchef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L’air du temps die de Osan-maceraties heeft ontwikkeld. Zijn missie? Mensen die geen alcohol drinken een volwaardig alternatief voor aangepaste wijnen of bieren aanbieden bij een degustatiemenu. Osan is uitsluitend gebaseerd op biologische en seizoensgebonden planten- en bloemenproducten.

  • Zo heb je een soort op basis van citroengras verbena en kurkuma, wat heerlijk samengaat met vis, geitenkaas of zelfs frietjes. Deze wordt vaak aangeboden tijdens het voorgerecht.
  • Verschillende hoofdgerechten met vlees of pasta passen dan weer goed met de combinatie rode biet en moerbessen.
  • Daarnaast heb je nog basilicum en rode shiso, lekker bij salades, vis of als aperitief.

Ontdek het hier.

Gili

Gili

Bij GILI draait alles om het beperken van suikers en het balanceren van smaken met behoud van de pittige kick. Daarom ontwikkelden ze natuurlijke concentraten op basis van kruiden, vruchten en bloemen. De drie smaken zijn zo goed als bij alles combineerbaar: de mogelijkheden zijn duseindeloos. Onze favoriet? WASABI als basis voor mocktails. Zet die smaakpapillen maar wijd open, want wie zegt dat alcoholvrij feesten saai is, krijgt hier ongelijk!

Ontdek het hier.

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!