veggieburger

Veggieburger: 12 recepten om zelf aan de slag te gaan

Mmm, wat kunnen wij genieten van zo’n smaakvolle veggieburger! Met wortelen, tofu, tuinbonen of kikkererwten … Er zijn heel wat opties om zelf zo’n lekkere vegetarische burger te maken. Met deze 12 makkelijke receptjes maak je de lekkerste veggieburger in een handomdraai.

De lekkerste veggieburger

Wedden dat je met deze vegetarische burgers geen stukje vlees of vis op je bord zult missen? Laat het smaken!

Enkele tips

Niets zo vervelend als een vegetarische burger die openvalt zodra je je mes erin zet. Daarom delen we enkele tips die er gegarandeerd een succes van maken:

  • Zorg voor voldoende sappigheid. Kies daarom voor voldoende groenten die je eerst gaar kookt/bakt.
  • Voeg gehakte noten, pitten en zaden toe om je burger wat extra textuur te geven.
  • Gebruik paneermeel en/of bloem als bindmiddel om je burger vast en stevig te maken. Kies gerust voor een alternatief zoals boekweitmeel of (fijne) havermout
  • Laat je burger minstens een half uurtje in de koelkast rusten vooraleer je ‘m bakt.

Op zoek naar andere vegetarische recepten? Die vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."