Nooit meer een slechte avocado dankzij dit trucje!

Nooit meer een slechte avocado dankzij dit trucje!
©GettyImages

Soms ogen avocado’s helemaal rijp, maar zijn ze toch nog bikkelhard. Of verheug je je op een lekkere, gezonde lunch maar prijkt binnenin de vrucht een bruine brij. Weg avocado, weg goestinkje. Maar dat laten we niet meer gebeuren, dankzij dit handige trucje! 

Dezer dagen laten we gekende de ‘voel en knijp’-techniek beter achterwege, maar wist je dat ook het steeltje van een avocado de rijpheid van de vrucht prijsgeeft?

Ready to eat avocado? Doe de test:

  • Trek het steeltje aan de bovenkant van de avocado af. Komt ‘ie moeilijk los? Dan laat je de avocado het best nog even rusten.
  • Kun je het steeltje er makkelijk aftrekken, maar is het kuiltje eronder ietwat bruinig? Dan is de avocado helaas overrijp!
  • Is het kuiltje mooi groen? Dan heb je een goeie te pakken!

Lekkers met avocado

Heb je een goede avocado gescoord? Super! Laat hem schitteren in één van deze heerlijke gerechten:

Bron: GoedGevoel. Beeld: GettyImages. 

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)