Deze hemelse bananenpannenkoeken maak je met slechts 2 ingrediënten

Deze hemelse bananenpannenkoeken maak je met slechts 2 ingrediënten

Niets zo lekker als een stapel heerlijk verse, dampende pannenkoeken! De calorieën nemen we er graag bij, maar wat als we je nu vertellen dat het gezonder én makkelijker kan? Bak eens bananenpannenkoeken, want die zijn minstens even lekker!

Hoe maak je bananenpannenkoeken?

Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn een banaan en twee eieren. Niet meer dan dat:

  1. Breek twee eieren in een kom en prak een banaan. Meng de ingrediënten samen tot een smeuïg geheel.
  2. Verwarm wat vetstof in een koekenpan. Wij raden kokosolie aan: dat is gezonder dan boter en geeft je bananenpannenkoeken een heerlijke smaak.
  3. Bak zo’n 6-8 goudbruine pannenkoekjes. Draai ze niet te vaak om (één tot twee keer is voldoende) en maak ze niet te groot voor het beste resultaat.

Lekker én gezond

Ze zijn niet alleen snel klaar en superlekker, maar ook heel gezond. Ze bevatten enkel pure ingrediënten, zijn gluten- en lactosevrij en zitten boordevol proteïnen, waardoor ze worden gesmaakt door veel fitnessliefhebbers. Bananenpannenkoeken bevatten bovendien minder calorieën dan klassieke pannenkoeken, waardoor ze ook nog eens lief zijn voor je lijn.

Heerlijk zoet

De smaak is ietsje anders, maar ze zijn daarom niet minder lekker. Integendeel, zelfs: ze smaken heerlijk zoet waardoor je eigenlijk geen toppings als suiker of honing meer nodig hebt. Heb je toch graag nog een extraatje? Dan zijn deze ingrediënten heerlijk om met je bananenpannenkoeken te combineren:

  • Bosbessen, frambozen, aardbeien of gebakken appeltjes
  • Stroop, honing of confituur
  • Gehakte noten of granola
  • Kokosschilfers
  • Chocoladestukjes

Onze collega’s van Libelle Lekker versierden de pannenkoekjes met blauwe bessen:

Laat het smaken!

Meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)