Friends Drinking Wine

JAMMIE: deze Belgische kaas behoort tot de beste ter wereld!

Door Rani Merckx

Wij Belgen weten wat lekker is. Een fris pintje, een versgebakken wafel of frietjes met een klets mayonaise: onze lekkernijen worden tot over de grenzen goed gesmaakt. En er mag er nog eentje bij in het lijstje: Hervekaas!

Beste van de (kaas)klas

De Belgische Hervekaas heeft het hoogste keurslabel gekregen op de jaarlijkse Mondial du Fromage in Frankrijk. Met deze benoeming behoort ons Belgisch kaasje – met z’n opvallende geur, van kaasmakerij Le Vieux Moulin – bij de beste ter wereld!

Vierde editie

Dit jaar vond de vierde editie van Le Mondial du Fromage plaats in de Franse Loirestreek. Maar liefst vijftien verschillende landen, waaronder België, Brazilië, Japan en Italië pakten er uit met hun lekkerste kazen. Deze werden door een jury geproefd én beoordeeld, en onze Hervekaas ging met het beste keurslabelSuper Gold’ in de categorie ‘zachte kaas met gewassen korst en rauwe melk’ aan de haal.

Heerlijke Hervekaas

Hervekaas of Herfse kaas is een oude kaas uit de provincie Limburg. De kaas wordt sinds de 15de eeuw gemaakt in het Land van Herve, en heeft naast een vierkante vorm ook een indringende geur. Dat levert de delicatesse ook de bijnaam ‘stinkkaas‘ op.

Lekker met Hervekaas

Eens proeven? Verwerk de kaas in dit gerechtje: om duimen en vingers bij af te likken!

Bron: Het Nieuwsblad. Beeld: GettyImages

Ook lekker uit eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content