Lief voor je budget: bolognese!

Door De Redactie

De feestdagen zijn achter de rug en portefeuilles leeggeroofd door pakjesoverdaad en overvloedige feestmaaltijden. Gelukkig mag het in januari allemaal wat eenvoudiger én goedkoper!

Een van de meest gesmaakte recepten àller tijden is de spaghetti bolognese. Deze klassieker laat groot en klein smullen van een heerlijk eenvoudige pastaschotel vol smaak. Echte italianen kijken de andere kant op als je een spaghetti bolognese vraagt. Zij kennen dit recept als ragù bolognese. Vijf ingrediënten liggen aan de basis: gemengd gehakt, ui, selder, wortels en tomatenpuree. In de échte klassieker zitten dus geen verse tomaten of knoflook. Al maakt dat je saus des te smakelijker.

Ooit was ‘spaghetti bolo’ een recept voor de armen, alle ingrediënten zijn immers spotgoedkoop. Extraatjes zoals bijvoorbeeld Gandaham geven de saus extra diepte. Wij houden van het klassieke recept waarbij de saus uren op de fornuis staat te pruttelen. Heerlijke kruiden als laurier en tijm geven het net dat ietsje extra waardoor mensen drie keer bijscheppen. Let je op je lijn? Halveer de portie vlees dan en voeg meer groenten toe.

Spaghetti bolognese maken is zoals fietsen: eens je weet hoe het moet, verleer je het nooit!

Deze recepten zetten je zó op weg. Ideaal om een grote hoeveelheid te maken en aparte porties in te vriezen!

Dé klassieker pur sang 

Bolognese met een twist

Net wat meer

Originele italiaan

Alles wat je moet weten over pasta’s en sauzen lees je hier. Vegetariër? Dan zijn deze alternatieven echt iets voor jou. 

Partner Content