De Britse keuken op z’n best: 25 overheerlijke Britse gerechten

De Britse keuken mag misschien niet zo bekend zijn, toch zijn er heel wat gerechten die het ontdekken waard zijn. Laat je inspireren door deze 25 klassieke Britse gerechten.

Of je nu voor een heerlijk Brits ontbijt met worst en bonen gaat of een theemomentje met scones verkiest, in de Britse keuken is er voor elk wat wils.

1. English breakfast

Misschien wel het meest bekend – en tegelijkertijd ook het meest besproken – is het traditionele English breakfast met onder andere eitjes, bacon en worst.

2. Britse gerechten om van te smullen

Enkele gerechten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Britse keuken: beef Wellington, toad in a hole, een sunday roastfish & chips en natuurlijk de vele soorten pies. We zetten hier alvast onze favorieten op een rijtje.

Chicken tikka masala lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar dit gerecht is wel degelijk een klassieker in de Britse keuken. Culinaire historici schrijven de oorsprong van dit gerecht toe aan de Zuid-Aziatische gemeenschap in Groot-Brittannië.

3. Zoete gerechten

Wanneer je op reis gaat naar Groot-Brittannië moet je sowieso tijd vrijmaken voor een afternoon tea. Dat valt te vergelijken met ons vieruurtje. Geniet van een heerlijk tasje thee met scones en lemon curd. Of met een van deze lekkere dessertjes!

Nog meer lekkers vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content