Moet je cannellonibuisjes koken voor je ze vult?
© Karl Bruninx

Hoe vul je cannellonibuisjes het best?

Cannelloni is een heerlijke Italiaanse ovenpasta, wij zijn er gek op. Maar hoe vul je de buisjes nu het best? Moet je ze eerst koken of net niet? Culiredactrice Sofie legt uit.

Lezeres Diane: “Moet je cannellonibuisje koken voor je ze opvult?”

Culiredactrice Sofie: “Nee, dat doe je beter niet, want dan wordt het heel moeilijk om ze te vullen. Ze worden zacht en je duwt ze dan plat. Bovendien scheuren ze gemakkelijk. Het is veel makkelijker om de buisjes ongekookt te vullen, en ze vervolgens te laten garen in de saus. In deze video zie je hoe wij dat doen.”

Cannelloni vullen: zo doe je dat!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“Doe eerst een laagje saus in de ovenschaal. Zet daarin de cannelloni rechtop. Doe de vulling in een spuitzak (zonder spuitmondje is okΓ© voor een zachte vulling, voor een stevige vulling zoals gehakt gebruik je beter wel een gladde spuitmond met brede opening), draai ‘m dicht en vul de pastabuisjes. Leg de buisjes vervolgens plat in de saus en overgiet ze met de rest van de saus. Werk af met een laagje kaas en laat garen in de oven.

Het is belangrijk dat je voldoende saus gebruikt, zodat de pasta goed gaar kan worden en niet verbrandt.”

Werk je met lasagnevellen?

“Behalve met cannellonibuisjes, kun je ook cannelloni maken van lasagnevellen. Droge vellen moet je natuurlijk wel eerst voorkoken, anders krijg je ze niet zonder breken rond je vulling gerold. Kook in dat geval de vellen kort voor en laat ze uitlekken op een schone keukenhanddoek. Gebruik je verse pasta, dan lukt het rollen meteen.”

Probeer deze recepten voor cannelloni

Heb je ook een vraag voor Sofie? Stuur ze naar lekker@libelle.be en wie weet zie je ze binnenkort beantwoord!

Meer Italiaans koken?

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."