Courgetteconfituur: eenvoudige recepten om het zelf te maken

Courgetteconfituur: eenvoudige recepten om het zelf te maken

Werpt je courgetteplant ook gretig zijn vruchten af? Zoveel dat zelfs je buren je nieuwe lading weigeren? Maak er dan eens een originele courgetteconfituur mee. Succes verzekerd!

We zochten voor jullie de lekkerste receptjes uit, want courgette is een verbazingwekkend  dankbare vrucht om volop mee te experimenteren.

1. Courgetteconfituur: het basisrecept

2. Courgetteconfituur van gele courgette

Dit heb je nodig:

  • 500 g gele courgette in stukjes snijden (met schil)
  • 450 g vruchtvlees van sinaasappels  (ongeveer 3 flinke sinaasappels)
  • 2 dobbelstenen gember (in kleine stukjes)
  • Sap van 1 citroen
  • 450 g confituursuiker (verhouding 500g suiker voor 1 kg fruit)

Zo maak je het:

Breng de courgette, de gember en het vruchtvlees van de sinaasappels en het citroensap gedurende 10 minuten afgedekt aan de kook. Mix nadien tot een gladde massa.

Voeg de suiker bij het mengsel, roer goed om en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Test of de confituur klaar is en schuim vervolgens af. Giet de hete confituur in steriele bokalen en laat omgekeerd afkoelen.

Recept van Madam Confituur

2. Courgetteconfituur met kardemom

Dit heb je nodig:

  • 1 kg courgette raspen
  • 800 gram suiker
  • 1 grote citroen in stukjes snijden
  • kardemom

Zo maak je het:

Meng de courgette met de suiker en laat een nacht staan. Nadien de kardemom en citroen toevoegen en zachtjes laten koken. In schone, gesteriliseerde potten doen met meteen het deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.

Recept van haalmeeruitjetuin.be

3. Courgetteconfituur met munt en appel

Dit heb je nodig:

  • 1 kg courgette raspen
  • 1 sinaasappel persen en schil bewaren
  • 1 citroen persen en schil bewaren
  • 1 zure appel raspen
  • 2 takjes munt
  • 1 kg geleisuiker

Zo maak je het:

Dit alles mengen en een nacht laten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Volgende dag alles 4 minuten koken en in schone gesteriliseerde potten doen met meteen het deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.

Recept van Wieringer Akker

Nog meer genieten van configuur:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)