notenlikeur
Getty Images

De lekkerste notenlikeur maak je zelf

Door De Redactie

Wist je dat je van walnoten de lekkerste likeur kunt maken. Leg nu een voorraad aan en geniet heel de winter van je 'homemade' likeurtje.

Nootjes in je granola of in Aziatische eenpansgerechten kunnen écht wel smaken. Maar wist je dat je er ook heerlijke notenlikeur mee kunt maken? Met deze recepten helpen we je alvast op weg!

Hieronder vind je een makkelijk recept specifiek voor walnotenlikeur en een recept voor alle andere notenlikeuren zoals hazelnotenlikeur.

1. Homemade walnotenlikeur

Dit heb je nodig

  • 30 groene walnoten
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • Zeste van citroen
  • 300 g suiker
  • 1 fles wodka of jenever
  • 250 ml water

Zo ga je te werk

  • Spoel de walnoten, snij in vier en doe ze in een goed schoongemaakte fles. Draag hiervoor latex handschoentjes, want het bruingele vocht is slecht afwasbaar.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe, en dek goed af. Laat 2 maanden staan en schud om de paar dagen goed op.
  • Schenk het na 2 maanden door een neteldoek, en verdeel de likeur over kleinere flesjes. Het drankje is nu drinkbaar, maar als je kunt wachten, laat dan nog 3 maanden rijpen.

2. Homemade notenlikeur

Dit heb je nodig

  • 250-300 g noten (geroosterd en gehakt)
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 300 g suiker (kristal- of rietsuiker)
  • 1 fles wodka of jenever
  • 250 ml water

Zo ga je te werk

  • Rooster de noten tot ze goudbruin zijn en hak ze vervolgens grof.
  • Breng het water samen met de kruiden en de suiker aan de kook.
  • Zodra het kookt, haal je het pannetje van het vuur.
  • Doe de gehakte noten in een glazen pot/fles en giet er nu de wodka of jenever bij.
  • Leng vervolgens aan met het gekookte water tot de pot vol is.
  • Laat de pot vervolgens op een koele plek staan, en schud de pot af en toe door elkaar.
  • Na minstens 2 maanden kun je het drankje zeven door een neteldoek, zodat je enkel nog een mooie, vloeibare likeur overs het drankje drinkklaar.

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."