Zo maak je de lekkerste sangria

Zo maak je de lekkerste sangria

Op hete dagen zoals vandaag houden we graag eens een barbecue en wat past daar beter bij dan zelfgemaakte sangria? Zet je in de zon, doe je ogen dicht en je waant je in Spanje. Olé!

Sangria is op en top zomers. Het is niet alleen lekker, maar ook supermakkelijk om zelf te maken en dan is hij nog 10 keer lekkerder! Probeer het zelf.

De klassieker

Rode wijn, sinaasappellikeur, brandewijn, verse appel en sinaasappel… alle ingrediënten voor de perfecte klassieke rode sangria. Tip: hij is het lekkerst als de kan een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Dit heb je nodig (voor 6 tot 8 personen)

 • 2 appels
 • 2 appelsienen
 • 1/2 kopje brandewijn
 • 1/4 kopje sinaasappellikeur, type Cointreau
 • 1 fles rode wijn
 • 2 tot 3 kopjes fris spuitwater (à la minute toe te voegen)

Zo maak je het

 1. Snij het fruit in kleine partjes, maar schil het niet. Doe het fruit in een glazen kan.
 2. Giet de brandewijn over het fruit.
 3. Nadien is het de beurt aan de sinaasappellikeur.
 4. Als laatste giet je de rode wijn in de kan.
 5. Meng alles met een lange houten lepel.
 6. Bedek de kan (met huishoudfolie, bijvoorbeeld) en laat minstens 4 uur in de koelkast. Een nachtje is zelfs beter. Proef nu nog niet van de sangria, want dan ben je vast teleurgesteld. Sangria heeft tijd nodig om zachter, zoeter en lekkerder te worden.
 7. Werk af met spuitwater: juist voor het opdienen, giet je het spuitwater in het glas. Zo bubbelen al die smaken naar boven!

Sangria voor de kindjes

Feestje met de kids erbij? Geen probleem! Ook voor hen is er sangria, alcoholvrij en super lekker! Snij wat fruit, afhankelijk van wat ze graag eten. Appel en appelsien zijn altijd een goed idee en ook met aardbeien scoor je wel. Doe de stukjes in een kan en doe er appelsiensap bij. Tip: Net voor je je kindersangria uitschenkt, maak je de randjes van je glazen een beetje nat. Doe wat kristalsuiker op een bordje en draai je glazen er eens in. Zo krijg je een suikerrandje. Smakelijk!

 

Deze moet je ook proeven!

Beeld: Shutterstock, Pinterest

Nog meer zomers genieten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)