
20 heerlijke desserts met bladerdeeg en vers fruit
23 Oct 2022
Mag het op zondag ietsje meer zijn? Verwen jezelf dan maar met een lekker dessertje. Wij gaan vandaag voluit voor desserts met bladerdeeg en vers fruit. De combinatie van krokant bladerdeeg, frisse stukjes fruit en eventueel een romige vulling, daar zeggen wij geen nee tegen!
Loopt het water jou ook al in de mond en wil je erin vliegen? Laat je inspireren!
Desserts met bladerdeeg en vers fruit
Bakken met bladerdeeg: enkele tips
- Wanneer je een taartvorm bedekt met bladerdeeg, prik je best gaatjes in de bodem. Daardoor komt ‘ie niet naar boven en krijg je een krokante onderkant.
- Voordat je de vulling op het bladerdeeg giet, moet je de gaatjes vullen met bloem/paneermeel/puddingpoeder. Die zullen ervoor zorgen dat de (natte) vulling niet in het deeg loopt.
- Bladerdeeg is gevoelig aan te lage en te hoge temperatuur. Bak altijd tussen de 180° en 200°.
Meer genieten van desserts?
- Zelf bakken: 15 overheerlijke koekjes met chocolade
- Zondag zondigdag: 12x zoete gebakjes
- Chocoladetaart: 20 heerlijke recepten en variaties
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!