20 heerlijke desserts met bladerdeeg en vers fruit

20 heerlijke desserts met bladerdeeg en vers fruit

Mag het op zondag ietsje meer zijn? Verwen jezelf dan maar met een lekker dessertje. Wij gaan vandaag voluit voor desserts met bladerdeeg en vers fruit. De combinatie van krokant bladerdeeg, frisse stukjes fruit en eventueel een romige vulling, daar zeggen wij geen nee tegen!

Loopt het water jou ook al in de mond en wil je erin vliegen? Laat je inspireren!

Desserts met bladerdeeg en vers fruit

Bakken met bladerdeeg: enkele tips

  1. Wanneer je een taartvorm bedekt met bladerdeeg, prik je best gaatjes in de bodem. Daardoor komt ‘ie niet naar boven en krijg je een krokante onderkant.
  2. Voordat je de vulling op het bladerdeeg giet, moet je de gaatjes vullen met bloem/paneermeel/puddingpoeder. Die zullen ervoor zorgen dat de (natte) vulling niet in het deeg loopt.
  3. Bladerdeeg is gevoelig aan te lage en te hoge temperatuur. Bak altijd tussen de 180° en 200°.

Meer genieten van desserts?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)