Rond en gezond: 10 heerlijke food bowls om van te genieten

Je hebt ze ongetwijfeld al vaak zien verschijnen, de food bowls. Ze zijn al een paar jaar niet meer weg te slaan uit onze keukens en er duiken ook steeds nieuwe varianten op. Maar hoe kun je zelf zo’n lekker kommetje samenstellen? Wij stellen hieronder onze drie favorieten voor.

Food bowls: 3 varianten

1. Poké bowl

De food bowl-hype begon met de poké bowl. Dat is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat wordt gereserveerd in een kommetje en doorgaans bestaat uit blokjes verse vis, rijst, groenten en een lekkere dressing. De poké bowl dankt zijn naam aan het snijden van de rauwe vis: poké betekent ‘dwars in stukjes’.

2. Buddha bowl

Hoewel je tegenwoordig ook al versies met vlees en vis vindt, is de buddha bowl het vegetarische broertje van de groep. Deze kommetjes bestaan namelijk uit heel wat kleurrijke (doorgaans koude) groenten, eiwit- en proteïnerijke granen, peulvruchten en/of tofu.

3. Smoothie bowl

De smoothie bowl is misschien wel de gemakkelijkste om te maken: je maakt een smoothie, giet die in een kom en werkt af met verschillende toppings. Er wordt vaak gekozen voor superfoods zoals chiazaadjes en gojibessen, maar ook vers fruit en noten zijn een lekkere optie.

Nog meer lekker eten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content