freekeh
Sarka Babicka

Freekeh, de nieuwste telg onder de supergranen

Maak kennis met freekeh, het nieuwe broertje van quinoa. Deze jonge tarwe is al een tijdje populair in Amerika en Australië maar vindt stilaan de weg naar onze borden.

Onder de categorie ‘superfood’

Jamie Oliver noemt freekeh zijn favoriete superfood. Tarwegras heeft de meeste voedingswaarde wanneer het jong en groen is. En precies op dat moment wordt freekeh geoogst en kort geroosterd. Daarom heeft het meer voedingstoffen dan gewone granen en maar liefst vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst. Bovendien heb je van de granen lange tijd een verzadigd gevoel omdat de voedingsstoffen langzaam en geleidelijk in het lichaam vrijkomen.
Van snel honger is geen sprake!

Geoogste freekeh is jong en groen

Hoe smaakt het?

Freekeh past in een gezonde, smaakvolle keuken. Het graan heeft een grove textuur en is licht nootachtig van smaak. Net zoals quinoa kun je er de meest uiteenlopende gerechten mee bereiden. Onze voorkeur gaat naar een frisse maaltijdsalade met feta en pompoen. Ga zelf aan de slag en experimenteer er op los. Mislukken kan niet!

 

Goed idee: verwerk freekeh in slaatjes in een bokaal!

Bron: artisangrains.be. Beeld: pietercil.com

 

 

 

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."