Aardbeien op de rooster!

Aardbeien op de rooster!

Aaah, het aardbeienseizoen. We krijgen maar niet genoeg van deze rode, zoete snoepjes. Daarom testen we ze met veel zin uit op zoveel mogelijk manieren. Wat dacht je van geroosterde aardbeien?

Oven aan en roosteren maar!

Hoe ga je te werk?

Spoel de aardbeien grondig en dep droog. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Makkelijk kroontjes verwijderen doe je zo!

gallery-1459799176-delish-roasted-strawberries

Leg de aardbeien op een bakplaat met bakpapier en strooi 50 gram kristalsuiker over de aardbeien.

gallery-1459799400-delish-roasted-strawberries-6

Meng door elkaar zodat alle aardbeien bedekt zijn met een laagje suiker.

gallery-1459799732-delish-roasted-strawberries-5

Voeg een theelepeltje vanille-extract toe en schud opnieuw door elkaar.

gallery-1459799837-delish-roasted-strawberries-4

Rooster de aardbeien langzaam ongeveer 25 tot 30 minuten op zo’n 175°C in de oven. Hoe langer je ze roostert, hoe meer stroop je hebt. (Proef van de stroop als die nog warm is, mmmm)

gallery-1461613050-delish-roasted-strawberries

Heerlijk bij een slaatje rucola, feta, olijfolie en zwarte peper!

aardbeien

Lekkere combinaties

Bron: Delish.com. Beeld: Erika Lapresto, Lindsay Funston.

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)