Hartige cheesecake met vijgen en ham in een glaasje. Het recept vind je hier https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/75444/hartige-cheesecake-met-vijgen-en-ham

Hier shop je amuseglaasjes voor jouw aperitiefhapjes

Door De Redactie

Ligt het nu aan ons of is het gewoon zo? Een paar jaar geleden kon je overal knappe amuseglaasjes op de kop tikken maar nu lijk je ze haast niet meer te vinden. Jammer, want een mooi gepresenteerd hapje in een glaasje blijft een klassieker. Libelle zoekt het uit! 

Het merk Durobor

Eén van de gekende aanbieders op dit ogenblik is Durobor, een Belgisch merk dat feestelijk servies maakt. Je vindt de glaasjes vooral bij Collishop of jouw plaatselijke Colruyt. Best op tijd bestellen want ook online zijn ze al snel uitverkocht. Vanaf €16,50 voor 12 glaasjes.

Alternatief

Het leuke aan glaasjes? Je kunt er alle kanten mee uit. Wees creatief en gebruik wat je tegenkomt. Elk klein potje of glaasje waarbij je kunt genieten van die laagjes volstaat. Bij Blokker verkopen ze bijvoorbeeld mini-weckpotjes. Waarom niet? Glazen potjes yoghurt lenen zich ook uitstekend om te vullen nadat je ze hebt leeg gesmikkeld. Of glaasjes voor sterke drank in te serveren, kunnen gerust op twee verschillende momenten dienen! Ook in Hema, Action en Zeeman staan er in dit seizoen heel wat glazen parafernalia die een tweede functie kunnen krijgen!

Online bestellen

Wie graag online bestelt, kan terecht bij de grootverdelers als Bol.com. Gebruik de zoekterm ‘amuseservies’ en kies welke kommetjes of glaasjes bij jouw stijl passen. Kijk zeker naar de levertijd, want het zou jammer zijn om ze pas na de feestdagen te ontvangen. Deze 9-delige set van Pride Kings voor €14,95 geven je hapjes extra flair.

Leentjebuur spelen

Er zijn plastieken alternatieven, voor zij die toch graag die traditionele glaasjes willen hebben. Die vind je onder andere bij Ava en Makro. Alleen is het zo jammer dat je deze maar één keer kunt gebruiken. Handig voor een event op verplaatsing of een grote groep maar niet erg milieuvriendelijk. Waarom jouw netwerk niet aanspreken? Plaats een oproepje op Facebook dat je op zoek bent naar glaasjes. Hoor eens rond bij collega’s, vrienden of familie. Wie weet maak je zo wel ruimte voor een ontmoeting in je leven die anders niet zou plaatsvinden.

Inspiratie voor hapjes in glaasjes:

Partner Content