Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ilse Kookt Zomers: gambaspiesjes met avocadohummus en mango crodino

Door De Redactie

Een zomers etentje met vrienden of familie? Dan is dit aperitief hét perfecte startschot. Gamba’s vol smaak, een sublieme dipsaus en een verfrissend fruitig drankje. Meer moet dat niet zijn om “oooh’s en mmm’s” uit de volle monden van je gasten te horen.

Smakelijk!

Bekijk hier de video:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit heb je nodig voor je gamba’s met avocadohummus:

  • 1 avocado
  • 5 el hummus
  • 1 el tahini
  • 2 el limoensap
  • Komijnpoeder
  • Cayennepeper
  • 2 limoenen
  • 4-8 gamba’s
  • 1 potje verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipepertje
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Stokbrood

Zo maak je het:

  1. Maak eerst de marinade. Pers de knoflookteentje. Snipper de chili, zonder de zaadjes. Hak een handvol koriander fijn. Kruid met komijn, cayennepeper, peper en zout. Meng er 8-tal eetlepels olijfolie door.
  2. Pel de staarten van de gamba’s, maar laat de kop eraan. Leg ze in een schaal en lepel er de marinade over, laat minimum een half uurtje marineren in de koelkast.
  3. Maak de avocadohummus. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Plet het vruchtvlees met een vork en voeg het limoensap toe. Meng er daarna de hummus, tahini, peper en zout, wat komijnpoeder en cayennepeper naar smaak door. Mag de hummus vloeibaarder? Voeg dan nog extra olijfolie toe.
  4. Bak de gamba’s op de bbq, grill of pan tot ze mooi roze kleuren. Lepel er nog wat extra marinade over, serveer met de avocado-hummus, een partje limoen en de rest van de koriander. Lekker met wat stokbrood.

Dit heb je nodig voor je verfrissend drankje:

  • 1 mango
  • 4 kersen
  • Crushed ijs
  • 4x crodino
  • 200 ml ginger ale

Zo maak je het:

  1. Verwijder de pit en schil van de mango. Maak 4 cocktailprikkers met een tweetal mangoblokjes en een kers. Pureer de rest van mango in een blender.
  2. Vul een cocktailglas voor de helft met crushed ijs. Doe ¼ van de mangopuree en 1 crodino in een shaker. Schud goed en giet op het ijs. Vul aan met de ginger ale en werk af met de mangospies.

DISCLAIMER: Libelle nam deze video op in Landal Mooi Zutendaal. Wegens aanhoudende droogte is het niet toegestaan om te barbecueën op Landal Mooi Zutendaal. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de receptie.

Ontdek meer zomers lekkers: