Ingemaakte zilveruitjes: makkelijk zelf maken

Ingemaakte zilveruitjes: makkelijk zelf maken
Getty Images

Ingemaakte zilveruitjes geven die frisse, zurige toets die heel wat gerechtjes afmaken. Ze zijn bijvoorbeeld zalig lekker bij een bordje charcuterie of een croque monsieur. En waarom zou je ze eens niet zelf maken? Zo eenvoudig maar met zoveel meer smaak! 

Ingemaakte zilveruitjes: dit heb je nodig

 

ingemaakte zilveruitjes

Voor 4 potten van 500 ml

  • 1,5 kg zilveruitjes
  • 1 l wittewijnazijn
  • 200 g rietsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 1 kl gedroogde chilivlokken
  • 1/2 el peperbolletjes
  • 1/2 el zout

Zo maak je het

  1. Doe de zilveruitjes in een kom en schenk er kokend water over tot ze onder staan. Laat 3 minuten staan, giet af en pel de uitjes.
  2. Breng de azijn aan de kook met de suiker, kruiden en specerijen. Laat 10 minuten pruttelen.
  3. Voeg de uitjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. Zet de gesteriliseerde glazen bokalen op een vochtige theedoek.
  5. Schep de uitjes uit de pan en verdeel ze over de potten. Giet het kookvocht over de uitjes. Sluit de potten meteen af en laat afkoelen. Laat de potten 2 tot 3 weken rusten op een koele, donkere plaats.

Ongeopend zijn de uitjes ongeveer 3 maanden houdbaar. Bewaar geopende potten in de koelkast.

Net zo makkelijk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)