Op vakantie naar Italië? Neem hier het Italiaanse menu onder de loep

Op vakantie naar Italië? Neem hier het Italiaanse menu onder de loep

Vertrek je nog op vakantie naar Italië en wil je niet voor verrassingen komen te staan als je op restaurant gaat? Wij ontcijferden speciaal voor jou hét Italiaanse menu, want dat ziet er toch ‘n beetje anders uit dan bij ons.

Doe mij maar bubbels

Aperitieven doen de Italianen in stijl: met een glaasje prosecco, een Hugo of een Aperol Spritz. En neem er gerust een bordje antipasti bij.

Bruschetta ken je intussen wel: de lekkere geroosterde sneetjes stokbrood met tomatensalsa of ansovisjes kunnen iedereen bekoren.

Maar heb je al eens gefrituurde courgettebloemen geproefd of gevulde arancini. Vul aan met flinterdunne sneetjes  charcuterie zoals Mortadella en Prosciutto en de avond is goed begonnen.

Pasta prego

Hou er rekening mee dat pasta in Italië niet als een volwaardig hoofdgerecht beschouwd wordt. Ze noemen het niet voor niets Primi Piatti. De pasta die je bestelt is puur, net niet al dente gekookt. Geen goedgevulde sauzen zoals bij ons, maar verfijnd en meestal met minder dan 5 ingrediënten. Heerlijk authentiek…

Is er nog plaats voor het echte hoofdgerecht?

Een licht stukje vis of liever een steviger stuk vlees? Bestel je enkel de Secundo, dan ga je misschien ‘n beetje ongerust op zoek naar groenten of aardappelen op je bord, die geven de  Italianen er niet zomaar bij. Kies daarom nog iets extra uit de uitgebreide lijst van de smakelijkste groenten: heerlijk gestoofde aubergines, gegrilde courgettes.

 

En nu …. dolce en …

… je ceintuur wat losser maken of je knoop open zetten. Wie kan er weerstaan aan de dolce: tiramisu, sabayon, panna cotta, crostata of gelati. Geserveerd met een heerlijk kopje espresso en een glaasje grappa of limoncello. Simpelweg genieten!

 

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)