Marsepein: zo maak je het makkelijkste sinterklaassnoepje!

Marsepein: zo maak je het makkelijkste sinterklaassnoepje!
Getty Images

De Sint heeft dan wel een ‘extravagante’ kledingstijl en gouden staf, hij houdt duidelijk ook van de eenvoudige dingen. Marsepein bijvoorbeeld. Wist je dat het favoriete snoepgoed van onze goedheiligman verbazingwekkend makkelijk te maken is?

Even oud als de Sint

Marsepein is een lekkernij die reeds in de 14de eeuw bestond. Toen gebruikten apothekers het amandelsuikermengsel om bittere pillen in te vergulden. Later werd het pure snoeperij, maar tot in de 18de eeuw bleef marsepein bekend als geneesmiddel. Het heette toen ook hartsuiker of marsepein voor hartezeer.

Aan de slag

Wat heb je nodig?

  • 2 eiwitten
  • 250 g amandelpoeder
  • 250 g poedersuiker
  • 0.5 el citroensap

Zo maak je het

  1. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker.
  2. Klop de eiwitten lichtjes op en roer door het amandelmengsel.
  3. Besprenkel met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).
  4. Strooi wat poedersuiker op een werkvlak en kneed de marsepein tot hij licht en soepel is.
  5. Wikkel in folie en bewaar koel.
  6. Van de marsepein kun je ook kleine balletjes rollen. Bestrooi met wat cacaopoeder en je krijgt een extra feestelijk sintsnoepje.

Verpak de balletjes in kleine doorschijnende zakjes en je hebt meteen een origineel geschenkje om uit te delen onder de collega’s, kinderen of gasten!

Zin in nog meer lekkers?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)