Chocoladecake met rode wijn

Het is oktober, en dus ook wijnmaand. Er gaat niets boven een lekker glaasje wijn met een smakelijk dessertje. Behalve een combinatie dan: in deze chocoladecake zit rode wijn. Ontkurk de fles en steek de oven maar al aan!

Duur: voorbereiding 20 min, bakken 60 min

Dit heb je nodig:

  • 250 gr boter
  • 275 gr suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eieren
  • 250 gr witte bloem
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels cacao
  • 100 gr chocolade in stukjes
  • 125 ml rode wijn
  •  Eventueel wat poedersuikers als versiering

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200°.

2. Smelt de boter en de chocolade op een zacht vuurtje. Als alles gesmolten is haal je het van het vuur. Voeg nu de eieren, de suiker en het vanille-extract toe, terwijl je blijft roeren.

3. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder. Voeg hier ook de kaneel en de cacao aan toe.

4. Schep de droge ingrediënten onder het eimengsel. Als alles goed gemengd is voeg je de rode wijn toe en meng je alles opnieuw.

5. Vet een bakvorm in met wat boter en strooi er wat bloem in. Giet het mengsel in de vorm en zet het ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Test of de cake klaar is door er met een metalen satéprikker in te prikken. Als er niets aan de prikker blijft hangen, is de cake klaar.

7. Laat de cake afkoelen en werk af met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Ontdek meer:

 

 

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)