ovenschotels met pasta

Ovenschotels met pasta: 15 overheerlijke gerechten

Na een drukke werkdag willen we niet te lang meer in de keuken staan, maar wel kunnen genieten van een overheerlijk gerecht. En dan zijn ovenschotels met pasta altijd een voltreffer!

Het succes van zo’n ovenschotel zit ‘m vooral in de veelzijdigheid Ên eenvoud ervan. Het is vrij makkelijk om te maken, je kunt de schotel aanpassen naar ieders smaak en kan in z’n geheel worden ingevroren. Dus uit de diepvriezer, rechtstreeks in de oven!

Ovenschotels met pasta: enkele tips

  • Kook de pasta al dente. Als de pasta helemaal gaar is en dan nog eens een half uurtje in de oven verder gaart, verliest de pasta alle stevigheid en vorm. Ga voor al dente, dan heb je nog een lekkere bite wanneer de schotel klaar is.
  • Maak een romige saus die voldoende dik is. In tegenstelling tot ovenschotels met aardappelen hebben we hier geen componenten die overtollig vocht opnemen.
  • Werk pas af met een kaaslaag wanneer alles warm is. Dan zal de kaas sneller smelten en een korst vormen.

De lekkerste gerechten:

Nog meer genieten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."