Zoet adresje: cupcakewinkel MoMade

Door De Redactie

De perfecte guilty pleasure tijdens een dagje shoppen in Antwerpen: cupcakes van patissier Mohammed Lamkoref (32). Hij viert dit jaar de vijfde verjaardag van zijn trendy cupcakewinkel MoMade.

Stap binnen in MoMade en kom terecht in een klein, modern paradijsje. In plaats van de typische roze muren en grootmoeders decoratie is MoMade een frisse winkel met veel hout en wit marmer. Proef klassiekers met vanille en worteltaart of speciale cupcakes die bestaan uit mascarpone met brownies en appeltjes. Of probeer de absolute publieksfavoriet Red Velvet, gemaakt met rode bietensiroop. Naast het grote assortiment aan cupcakes zijn er ook huisgemaakte muffins, brownies, macarons, koekjes en gebakjes te vinden. 

cupcake

Originaliteit troef

Mohammed probeert soms zijn Marokkaanse roots door te trekken in de cupcakes. Zo maakte hij ter gelegenheid van het Offerfeest cupcakes met schattige suikerschaapjes als topping.

Elk seizoen verrast MoMade met nieuwe cupcakes. Zo zijn er in de maand december sinterklaascakes met een overvloed aan speculaas. Op het einde van het jaar zijn de toppings van de kerstman en kerstbomen natuurlijk ook niet te missen.

Voor de vegans onder ons: niet getreurd! Speciaal voor jullie heeft Mohammed de eggless cupcakes uitgevonden. Zo is er voor elk wat wils.

Naast de winkel in de Antwerpse Reyndersstraat, is Momade ook te vinden met een kiosk in de Stadsfeestzaal (gelegen op de Meir in Antwerpen) en in shoppingscentrum Gent Zuid. 

Gastredacteur en beeld: Marit Scholten

Lees zeker ook:

Partner Content