Stoofpotjes: zo kun je ze invriezen

stoofpotjes

Een stoofpotje gemaakt en je hebt nog genoeg over voor een volgende keer? Of je wilt wat voorraad in de diepvriezer stoppen maar je vraagt jezelf af: is een stoofpotje daarvoor geschikt? Het antwoord is ja, als je deze tips volgt.

  1. Stoofpotten met vlees of groenten kun je 3 tot 5 maanden bewaren in je diepvriezer, op minstens -18°C. Stoofpotjes met vis invriezen is geen goed idee: de vis zal bij het opwarmen uit elkaar vallen. Wat je wel kunt doen, is je stoofpotje volledig klaarmaken zonder de vis, en deze pas bij het opwarmen toevoegen.
  2. Je vriest je stoofpotje best dezelfde dag nog in. Hoe verser, hoe beter.
  3. Laat je stoofpotje zo snel mogelijk afkoelen. Zet de pot eventueel in een kom met ijswater. Eens het gerecht volledig afgekoeld is, kun je het in diepvriesdoosjes doen en afsluiten. Vergeet niet een etiket op het doosje te plakken met wat erin zit en op welke datum je het ingevroren hebt.
  4. Laat je stoofpot wanneer je ‘m gaat opeten niet op het aanrecht ontdooien, maar in de koelkast.
  5. Heb je de saus van je stoofpotje gebonden met een roux of maïszetmeel? Als je het te snel verwarmt, kan de saus schiften. De veiligste manier is dan de stoofpot au bain-marie te verwarmen en regelmatig om te roeren. Ook room kan schiften bij het opwarmen. Vries je stoofpotje liever in zonder de room (op tijd een portie uitscheppen dus) en voeg deze toe wanneer je het opgewarmd hebt.

Deze stoofpotjes zijn ideaal voor in de diepvriezer

Ontdek meer:

Previous article
Maak jij deze fout ook als je je grijze haren verft?
Next article
Hier zijn ze dan: de eerste foto’s van het babybuikje van Kate Middleton

Comics Station Antwerp: dolle pret in het indoor pretpark volledig gewijd aan stripfiguren!

Geen tickets gewonnen op onze Comics Station Antwerp wedstrijd? Geen paniek. We hebben nog tickets over die we aan een heel voordelige prijs verkopen. Bereid je dus maar voor op een super leuk dagje uit. Ontmoet je favoriete stripfiguur, tal van interactieve elementen en doe-activiteiten én glij van de hoogste indoor glijbaan ter wereld! Koop dus snel je tickets aan een klein prijsje en laat de stripverhalen tot leven komen!

€15.00 €21.50