Tijd voor tajine: 12x heerlijke recepten

Tijd voor tajine: 12x heerlijke recepten

Herfst, dat is heerlijk genieten van knusse gerechten die op een laag vuurtje pruttelen en een rijke geur in huis verspreiden. Zoals een tajine bijvoorbeeld, want slow food tijdens grauwe dagen: dat smaakt altijd! 

Combi van smaakmakers

Het geheim van een heerlijke tajine zit ‘m niet zozeer in de keuze van de specerijen, maar in de combinatie van smaakmakers, in de hoeveelheden en in de manier waarop je die specerijen verwerkt. Klassiekers zijn bijvoorbeeld tajine van kip met olijven, tajine van lamsvlees en abrikozen, of tajine met gehaktballetjes!

Sappig stoofpotje? Dit is hét geheim

Wist je dat de naam ‘tajine’ verwijst naar de schaal waarin het gerecht klaargemaakt wordt? Een tajine is een lage schaal van aardewerk met een kegelvormig of bolvormig deksel. De schaal wordt op het gasvuur, in de oven of op een rooster boven hete kolen gezet.

Wanneer de inhoud begint te pruttelen, wordt er stoom gevormd in het deksel. De stoom vormt condens, die koelt af en loopt via het kegel- of bolvormig deksel weer naar beneden. Op die manier droogt het stoofpotje niet uit!

Korting om van te smullen

Nog geen tajine in huis? Dan hebben wij een buitenkansje voor jou! De tajine-pan uit onze Lekker-shop is superveelzijdig! Het is een twee-in-één-pan: je kunt ‘m als braadpan gebruiken met het gewone deksel of met het kegelvormige deksel wanneer je zo’n heerlijke  zuiderse tajine op tafel wilt toveren.

En al helemaal leuk is: je koopt ‘m nu met een knotsgekke korting! Zo geniet je van maar liefst 100 euro korting, en betaal je 115 euro in plaats van 215 euro!

Bekijk ‘m hier!

Via onze Lekker-shop geniet je van 100 euro korting! Betaal nu 115 euro in plaats van 215 euro!

En dan nu… pruttelen maar!

Ook lekker in de herfst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)