20 vegetarische gerechten om van te smullen

Ben je van plan om minder vlees en vis op het menu te zetten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen wij jou graag verder met 20 lekkere, gezonde én makkelijke vegetarische gerechten waarin je vlees of vis zelfs niet zult missen!

Vegetarisch koken

Naar aanleiding van de eerste Belgische Week Zonder Vlees (23-29 oktober) gaan wij deze week de uitdaging aan om geen vis en vlees op tafel te toveren. Het is een leuke én budgetvriendelijke uitdaging die bovendien steeds meer mensen weet aan te spreken. Uit een onderzoek van HelloFresh blijkt dat een vierde van de Belgisch bevolking minstens één dag volledig vegetarisch eet. Dat is al een mooi begin, maar het kan natuurlijk nog veel beter.

41% zou proberen om nog minder vlees te eten, maar ze vinden het moeilijk om vegetarisch te koken. De juiste inspiratie is dan ook heel belangrijk. Gelukkig zijn er hieronder heel wat heerlijke, vegetarische gerechten te vinden!

Wist je trouwens dat zo’n weekje vegetarisch eten al snel 18,3 kg broeikasgassen bespaart? Dat staat gelijk aan een autoritje van 95 km. Een kleine moeite voor een grote return.

Vegetarische gerechten

Wanneer je vlees en vis volledig schrapt, moet je erover waken dat je bepaalde voedingsstoffen nog wel voldoende binnenkrijgt. Gezond vegetarisch eten, dat betekent meer peulvruchten, meer ijzer- en eitwitrijke groenten en meer gezonde vetten. De gerechten hieronder passen perfect in zo’n menu.

Meer lekkere inspiratie vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content