Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

20 vegetarische gerechten om van te smullen

Ben je van plan om minder vlees en vis op het menu te zetten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen wij jou graag verder met 20 lekkere, gezonde én makkelijke vegetarische gerechten waarin je vlees of vis zelfs niet zult missen!

VeggieChallenge

Op 1 maart gaat de VeggieChallenge van start, een uitdaging waarin je samen met tienduizenden Belgen een hele maand (meer) vegetarisch en plantaardig eet. En daar is de Belg meer dan ooit klaar voor, zo blijkt uit een onderzoek van iVOX in opdracht van EVA vzw:

  • 1 op 3 Belgen eet minstens wekelijks vegetarisch
  • en 4 op 10 vleeseters wil in de toekomst minder vlees eten.

Iedereen die zich gratis inschrijft op www.veggiechallenge.be krijgt de nodige ondersteuning, met weekmenu’s, gezondheidsinfo en producttips. Je kunt kiezen tussen flexi, veggie of vegan. Mooi om te weten: als 50.000 Belgen meedoen sparen we 950.000 kg CO2, 1.450.000.000 liter water en 100.000 dierenlevens.

Vegetarische gerechten

Wanneer je vlees en vis volledig schrapt, moet je erover waken dat je bepaalde voedingsstoffen nog wel voldoende binnenkrijgt. Gezond vegetarisch eten, dat betekent meer peulvruchten, meer ijzer- en eitwitrijke groenten en meer gezonde vetten. De gerechten hieronder passen perfect in zo’n menu.

Meer lekkere inspiratie vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content