A colourful and delicious cutting board loaded with the fresh and organic ingredients for a summery salad of lime and salt cured kohlrabi, cucumber, radish, orange, mint, pomegranate and beetroot hummus. A bowl of beetroot dip and sea salt accompany the salad along with lime wedges, ready for a fresh, healthy lunch.

Verras met groenten: probeer eens iets anders dan de klassieke julienne

Door De Redactie

Groenten in julienne of brunoise snijden, dat kunnen we allemaal, maar heb je al eens geëxperimenteerd met andere snijvormen? Die zorgen op hun beurt voor een heel nieuwe smaakbeleving. Schep nog maar eens op!

Hasselback

Het moet niet altijd puree of een gekookt patatje zijn. Heb je al gehoord van hasselback? Voor deze techniek maak je perfect gelijke inkepingen (niet helemaal tot aan de onderkant) in bijvoorbeeld een aardappel. In de gleufjes stop je daarna smaakmakers als kruidenboter of kaas. Zet vervolgens ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Het resultaat? Een goudbruin korstje en een smeuïge binnenkant.

Snijset – 14,95 euro via Eggermont.be

 

Allemaal sliertjes

Akkoord, met een goed koksmes kun je je groenten óók in sliertjes snijden, maar waarom zou je het moeilijk maken als het ook simpel kan? Doe eens mee met de spiralizertrend, al is het maar om Sandra Bekkari’s befaamde courgetti-gerechtjes uit te proberen. Perfect voor iedereen die wat op de koolhydratenrem wil gaan staan, want zo’n bord courgetti vervangt zo je oude vertrouwde spaghetti.

Je kunt je spiralizer trouwens ook voor deze vijf dingen gebruiken!

spiraalsnijder
Shop deze handige spiraalsnijder in onze Libelle Lekker Shop, voor € 29,95

Korstje errond

Je hoeft je groenten niet altijd te snijden. Waarom maak je ze bijvoorbeeld eens niet in hun geheel of in grote stukken klaar in een zoutkorst? De techniek is vooral bekend bij vis, vlees of kip, maar ook bij stevige groenten zoals bieten, rapen, knolselderij of pastinaak is een zoutkorst een goed idee. Het zout werkt als een extra ‘oventje’ rond de groente: de korst wordt hard en laat de warmte langzaam door zonder het voedsel uit te drogen. De korst geeft een volle smaak af en het leuke effect tijdens het openbreken aan tafel is natuurlijk mooi meegenomen.

Carpaccio van groenten

Carpaccio is een frisse en bovendien makkelijke manier om origineel groenten te serveren. Je snijdt groenten in ultrafijne plakjes met een dunschiller, mandoline, keukenschaaf of heel scherp mes. Bijna alle groenten zijn geschikt voor een lekkere carpaccio. Zachte groenten serveer je rauw; wat hardere soorten kun je eerst grillen of marineren en garen. Met balsamicoazijn, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas werk je ten slotte alles af zoals de klassieke vleesvariant!

Nog meer trendy groenten:

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content