Hartige pannenkoeken: dé lekkerste combinaties

Hartige pannenkoeken: dé lekkerste combinaties

Ben je een pannenkoekenfan, maar geen zoetekauw? Zet dan eens ’n keertje hartige pannenkoeken op tafel. Met ons basisrecept kun je eindeloos variëren en wordt het vast dé familietopper van deze winter!

Basisrecept voor hartige pannenkoeken

Voor 25 stuks

  • 500 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 300 g bakboter
  • 4 eieren
  • 1 liter melk
  • snuifje zout

Meng de bloem met het bakpoeder. Giet er de koude melk bij. Roer er de eidooiers door en vervolgens de gesmolten boter. Klop de eiwitten stijf en schep onder het beslag. Laat het een halfuurtje rusten vooraleer je pannenkoekjes begint te bakken.
Tip: gebruik enkel voor de eerste pannenkoek een beetje boter, er zit al boter genoeg in het beslag, dus ze zullen niet blijven kleven.

De lekkerste combinaties voor hartige pannenkoeken

  • Met zalm en zure room
  • Met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en basilicum
  • Met spinazie, boursin en asperges
  • Met gebakken boschampignons, peterselie en spekblokjes
  • Met ham en véél gesmolten kaas

Nog meer inspiratie…

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)