
Welke soort appel voor welk gerecht?
24 Sep 2019
Welke appel gebruik je best voor appeltaart, en welke voor appelmoes?
Appelen kunnen zoet, zuur, zeer sappig of zacht zijn … Denk dus even na welke soort je gebruikt bij elk gerecht.
Voor appeltaarten kun je bijvoorbeeld beter de iets minder sappige soorten gebruiken, anders kan de taart slap worden. Een ietwat zurige appel geeft het lekkerste resultaat in taart.
In appelmoes of uit het vuistje is dat extra sap net erg lekker. Kies dus voor elke bereiding de juiste appel.
Een appeltje …
- uit het vuistje: Cox, Elstar, Gloster, Golden Delicous, Granny Smith, Jazz, Jonagold, Kanzi, Pink Lady, Royal Gala
- in appelmoes: Cox, Braeburn, Elstar, Golden Delicious, Schone van Boskoop (goudreinette)
- in appeltaart: Gloster, Golden Delicious, Jonagold, Schone van Boskoop (goudreinette)
Probeerde je deze heerlijke appelgerechtjes al?
Nog meer fruit-nieuwtjes lees je hier:
- Zo weet je wanneer fruit rijp is
- Eén portie fruit en groenten: hoeveel is dat nu eigenlijk?
- Wat is gezonder: vers fruit of diepvriesfruit?
You like what you see? Volg ons op Pinterest en laat je iedere dag opnieuw inspireren.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Uitgelicht beeld: Getty Images