Welke soort appel voor welk gerecht?

Welke soort appel voor welk gerecht?
151125608

In september plukken we onze rijpe, krokante appeltjes van de bomen. Maar een appel is nooit zomaar een appel. Nee, de ene past al beter bij een gerecht dan de andere. Een klein overzicht.

Goed kiezen

Appelen kunnen zoet, zuur, zeer sappig of zacht zijn … Denk dus even na welke soort je gebruikt bij elk gerecht.

Voor appeltaarten kun je bijvoorbeeld beter de iets minder sappige soorten gebruiken, anders kan de taart slap worden. Een ietwat zurige appel geeft het lekkerste resultaat in taart.

In appelmoes of uit het vuistje is dat extra sap net erg lekker. Kies dus voor elke bereiding de juiste appel.

Een appeltje …

  • uit het vuistje: Cox, Elstar, Gloster, Golden Delicous, Granny Smith, Jazz, Jonagold, Kanzi, Pink Lady, Royal Gala
  • in appelmoes: Cox, Braeburn, Elstar, Golden Delicious, Schone van Boskoop (goudreinette)
  • in appeltaart: Gloster, Golden Delicious, Jonagold, Schone van Boskoop (goudreinette)

Probeerde je deze heerlijke appelgerechtjes al?

Nog meer fruit-nieuwtjes lees je hier:

You like what you see? Volg ons op Pinterest en laat je iedere dag opnieuw inspireren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Uitgelicht beeld: Getty Images

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)