
Zo’n blinkende fruittaart, hoe doe je dat?
Hou jij ook zo van een taartje boordevol kleurrijk fruit? Dan heb je je misschien al afgevraagd hoe de bakker dat fruit zo mooi blinkend krijgt. Culiredactrice Sofie weet hoe je dat doet.
Lezeres Wendy: “Hoe kun je fruit op een taart mooi laten blinken?”
Culiredactrice Sofie: “Prachtig hè, zo’n mooi blinkende fruittaart of aardbeientaart? En eigenlijk is het zelfs niet zo moeilijk om het fruit op je taart zelf net zo te laten blinken als bij de bakker.
Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo bestaan er in de winkel zakjes met speciale gelatine om fruit op taarten mooi te laten glanzen. Zelf gebruik ik liever wat gelei die ik opwarm in een pannetje en aanleng met water. Kies je gelei volgens de kleur van het fruit. Zo past op aardbeientaart wat aalbessengelei het best, en op een taart met verschiillende soorten fruit kun je appel- of abrikozengelei gebruiken. Kies altijd voor heldere gelei – dus niet voor confituur met stukjes fruit – voor een egaal en transparant laagje.
Werk snel, want zodra fruit te lang ligt, verliest het zijn kleur en glans. Je brengt de vloeibare gelei aan met een bakkerskwastje en laat ‘m even afkoelen en weer opstijven alvorens de taart te serveren.”
Probeer het uit met deze taarten
Met aalbessengelei
Met abrikozengelei
Met gelatine