© Getty Images

Pluisjes verwijderen: 6 handige trucjes om je trui pluisvrij te maken

Door De Redactie

Nu we ons steeds liever in een warme trui nestelen, zie je ze vanzelf opduiken: vervelende pluisjes! Dankzij deze tips zeg je de kleine pluiswolletjes vaarwel en kun je de pluisjes makkelijk verwijderen!

1. Diepvriezer

Heb je een prachtige wollen sjaal of trui in je kleerkast hangen? Stop hem dan gedurende 24 uur in je diepvries voor je hem aandoet. Deze tip werkt ook om stoffen zachter te doen aanvoelen.

2. Waszakje

Een andere manier om je trui pluisvrij te houden, is om ‘m in een waszak te steken waar je  ook lingerie in wast. Zet ‘m op een laag wolprogramma en je zult zien: instant minder pluisjes.

3. Scheermesjes

Opgewolde stukken kun je zo weer een frisse look geven door ze met een scheermesje te behandelen. Je scheert er eigenlijk de bolletjes zo af!

4. Babyborstel

Ligt het borsteltje waarmee je de haartjes van je kinderen kamde nog steeds nostalgisch in je kast? Borstel er dan maar eens mee over je wollen cardigan. Het doet wonderen.

5. Pluisjes verwijderen met plakband

Je komt op je werk en je merkt dat je mantel boordevol pluisjes hangt. Geen nood: ga op zoek naar plakband, wikkel die met de plakkende kant naar buiten rond je hand en wrijf over je mantel. De kleine stukjes wol zullen aan de plakband blijven hangen. Zo maak je een snelle pluisjesborstel!

6. Schoonmaakhandschoen

Geen plakband in de buurt? Misschien heb je dan wel een rubberen schoonmaakhandschoen. Trek zo’n handschoen aan en wrijf ermee over de stof. De textuur van de rubberen handschoen zal de pluisjes aanzienlijk verminderen.

Of gebruik een pluisverwijderaar

Ontpiller

Ontpiller

Ontpiller

€ 14,99  –  Philips

Shop het hier.

Nog meer handige tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content