Getty Images

Alleen op restaurant: daarom moet je het zeker eens uitproberen

Een etentje met vriendinnen, met je man of familie: da’s zoveel gezelliger dan alleen op restaurant gaan. Toch is dat niet helemaal waar. Alleen gaan eten is een andere beleving die ook écht wel de moeite kan zijn.

Waarom alleen op restaurant gaan niet zo gek is

Al heel wat mensen reserveren geregeld wat tijd voor zichzelf. Tijdens een uitstapje, een wandeling, maar ook voor een diner in je eentje. Dat is ook helemaal niet abnormaal, genieten van eten doe je sowieso en het is voor heel wat mensen een ontspannend moment om gewoon even tot rust te komen. Twijfel je nog om het eens uit te testen? Deze fijne voordelen én tips helpen je goed op weg.

Alleen op restaurant: dit zijn de voordelen

Je geniet meer van de omgeving

Je kijkt meer om je heen en er zijn heel wat details die je opvallen die je anders niet zou zien. De omgeving springt in het oog en je kunt ook oprecht genieten van de opstelling in je favoriete zaak. De fijne tafelschikking, de verzorgde kaart, het interieur dat telkens weer zo’n knusse uitstraling heeft. Je zal er, als je in gezelschap bent, veel minder op letten en veel minder van genieten.

Geen ongemakkelijke sfeer

Mensen die niets te zeggen hebben tegen elkaar en verveeld voor zich uit staren terwijl ze eten, zo ongemakkelijk! Dan zit je toch liever gewoon gezellig in je eentje? Dan kun je tenminste écht genieten van je bestelling, zonder ongemakkelijke stiltes aan tafel.

Mensen kijken

Nee, mensen begluren moet je niet doen, natuurlijk. Maar je zal vanzelf de mensen in de zaak en mensen in je omgeving sneller echt zien. Perfect om bij weg te dromen en te fantaseren over het leven van die persoon. Wat zou die zakenman aan het bespreken zijn? En hoe lang zou dat koppel al samen zijn? Waar zouden ze elkaar ontmoet hebben? In je hoofd kun je zo hele verhalen bij elkaar bedenken. Heer-lijk!

Vriendelijke bediening

Nee, de obers zullen niet vriendelijker zijn omdat je zogezegd zielig in je eentje zit te eten. Maar je bent wel makkelijker aanspreekbaar. Het is voor het personeel ook erg aangenaam om een beetje interactie te hebben met hun klanten: veel gezelschappen zitten erg op zichzelf en zien bediening eerder als iets wat hun momentje komt verstoren.

Geen gedoe over het menu

Wat nemen we? Heb jij wel nog zin in een dessert? Wie betaalt wat? Het kan soms zo’n gedoe zijn als je iets gaat eten. Nu heb je het helemaal zelf voor het zeggen. Eet jij liever een voorgerecht, dan neem je gewoon een voorgerecht. En blijf je graag nog even zitten met een drankje? Dan is er niemand met wie je rekening moet houden. Zalig, toch?

Tips voor je eerste uitje

Kies voor een tafeltje aan het raam

Een tafeltje aan het raam is perfect. Je hebt genoeg licht, je kunt nog wat mensen kijken op straat en je zit niet midden in het geroezemoes. Handig als je graag wat leest tussendoor. Heel wat kleine bars hebben ook zitplaatsen die volledig gericht zijn op de straatkant, ook best leuk!

Het oog wil ook wat

Kies voor een zaak met een gezellig interieur. Waar het comfortabel vertoeven is en waar de sfeer warm, hartelijk en zeker niet te stijf is. Zeker als je alleen gaat eten, is het belangrijk om ergens aan te schuiven waar je niet op je ongemak zit.

Bedenk wat je vaste adresje zou kunnen worden

Niets zo fijn als een vast eetadres waar jouw plekje altijd gereserveerd is. Heel wat mensen die geregeld alleen een hapje gaan eten hebben hun favoriete eetplekjes. Stilaan bouw je zo ook een band op met de eigenaars en krijg je stilaan een fijn thuisgevoel. Test dus gerust wat adressen om uit te zoeken wat jouw vaste stek kan worden.

Neem iets mee om te lezen

Voor veel individuele restaurantbezoekers is het een favoriete bezigheid: rustig een boek lezen of magazine doorbladeren tijdens je bezoek aan een brasserie of restaurant. Andere mensen vinden er dan weer niets aan. Probeer het eens en neem een licht boek mee of enkele van je favoriete magazines waar je anders amper tijd voor hebt. Zeker als je je aanvankelijk wat oncomfortabel zou voelen, is het een handig middel om je aandacht af te leiden.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer fijne activiteiten op jezelf:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content