Maïs: 10 lekkere gerechten met ‘n blikje maïs

Maïs: 10 lekkere gerechten met 'n blikje maïs

Altijd een blikje maïs in de voorraadkast staan? Wij tonen 10 originele en lekkere recepten waarmee je gegarandeerd scoort, want maïs is lekker, voedzaam en budgetvriendelijk. Bovendien kun je er meer mee dan een salade pimpen. Onze aanraders!

Maïs: de lekkerste recepten

Maïs is eigenlijk een graansoort die wij eten als groente. De korrels groeien (en rijpen) in kolven die tussen de 750 en 1000 maïskorrels bevatten, en die in 8 tot 24 gelijkmatige rijen zijn gerangschikt. Er bestaan heel wat soorten, waaronder rode en donkerblauwe varianten, maar wij eten voornamelijk suikermaïs. Dat vinden we in de winkel terug als cornflakes, maïzena, polenta, tortilla’s, maïskolven en maïskorrels in blik.

Wil je zelf graag popcorn maken? Dan moet je pofmaïs kopen, daar is de korrel ietsje kleiner en ronder dan die van suikermaïs.

Nog meer lekkere gerechten om van te smullen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)