Rolstoelvriendelijke adresjes: 7x genieten met het hele gezin

Rolstoelvriendelijke adresjes: 7x genieten met het hele gezin
Getty Images

Niets heerlijkers dan ten volle genieten van de zomer. Voor kinderen met een beperking en rolstoelgebruikers is het niet altijd makkelijk om een leuk én praktisch adresje uit te zoeken. Wij helpen je een handje: op deze rolstoelvriendelijke adresjes is het puur genieten voor iedereen!

Zorgboerderij Huppeldepup in Humbeek

Voor dierenliefhebbers is Huppeldepup een paradijs op aarde. Je bent er nooit alleen, maar wordt er omringd door konijntjes, schapen, geiten, pony’s en nog veel meer. Ze organiseren er boerderijkampen en hippotherapie, of je kunt de boerderij gewoon een bezoekje brengen. Het domein is aangepast aan rolstoelgebruikers. Toch wat moeilijk bereikbaar? Ze hebben ook een mobiele boerderij, waarmee ze tot bij je instelling, school of woonzorgcentrum komen. Dierenplezier voor iedereen! Meer info vind je hier. 

Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen

Wil je even tot rust komen, of net een goedgevulde vakantie? Bij Fabiola ben je gegarandeerd aan het juiste adres. Zowel groepen als gezinnen met een zorgbehoevend familielid kunnen hier terecht in volledig aangepaste accomodaties. Op het domein vind je onder meer een subtropisch (snoezel)zwembad, rolstoeltoegankelijke sporttereinen en een avonturenbos. Dit wordt een heerlijke vakantie! Meer info vind je hier. 

Planckendael in Mechelen

Deze zoo is perfect aangepast aan rolstoelgebruikers. Als rolstoelgebruiker of begeleider ervan geniet je ook van aangepaste tarieven. Op enkele steile paden na is heel het park goed te doen met een rolstoel. Ze hebben ook aangepaste rondleidingen en toiletmogelijkheden voor personen met een beperking. Meer info vind je hier. 

De Japanse Tuin in Hasselt

Waan je even in Japan, en dat in het hart van Limburg. Hasselt herbergt er de grootste authentieke Japanse tuin van Europa. Wandel er tussen kerselaars, tussen bruggetjes en bewonder er koi-vissen. Bovendien zijn de wandelingen er ook perfect mogelijk met een rolstoel, mits enige hulp van de medewerkers bij steile hellingen. Meer info vind je hier.

Hof van Leysen in Antwerpen

Dit park in de rand van Antwerpen is ideaal om even aan de stadsdrukte te ontsnappen. In de ervaringstuin kunnen zowel kinderen met als zonder beperking spelen. Er is ook een groot, rolstoeltoegankelijk speeltuig. Meer info vind je hier.

De Pit in Tervuren

Nog een vakantiewoning die perfect is voor rolstoelgebruikers, is De Pit in Tervuren. Doorheen het jaar fungeert de woning als leefgroep voor jongeren van de instelling Ganspoel vzw uit Huldenberg. Hun afdeling in Tervuren staat tijdens de vakanties leeg, en is volledig aangepast aan jongeren met een beperking. Tervuren ligt op een boogscheut van Leuven én Brussel en biedt zelf ook veel mogelijkheden. Meer info: mail naar admin@ganspoel.be of klik hier.

Meerdaalwoud in Leuven

Deze oase van groen vlakbij Leuven staat garant voor uren wandelplezier. Door het woud snijdt ook een rolstoelvriendelijk wandelpad. Deze vertrekt aan de onthaalzone De Speelberg aan de Weertse dreef voert je vier kilometer lang door dit enorme bos.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Meer inspiratie voor een vakantie in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)